joi, mai 23, 2024

Amenzi pentru cei ce vând flori și mărțișoare pe trotuare în Sectorul 2 al Capitalei

ActualitateAmenzi pentru cei ce vând flori și mărțișoare pe trotuare în Sectorul 2 al Capitalei

Poliția Locală din Sectorul 2 a aplicat amenzi celor care vând flori și mărțișoare pe trotuare. În ultima săptămână, agenții au dat peste 100 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate pe teren.

Recent, străzile orașului au fost aglomerate de persoane care își desfășoară activitatea comercială pe marginea drumului. Majoritatea acestora vând flori și mărțișoare, produse foarte solicitate de bucureșteni cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie (Mărțișor și Ziua Internațională a Femeii).

Cu toate acestea, polițiștii încearcă să elibereze cât mai mult trotuarele din București de tarabele amplasate ilegal. Agenții din cadrul Poliției Locale Sector 2 efectuează în mod regulat acțiuni pentru a combate comerțul stradal de pe principalele artere.

Unii comercianți țin morțiș să ne simțim ca-n Bucureștiul vechi cu ale sale drumuri comerciale. Trăim alte vremuri, iar astfel de practici sunt o încălcare a legii, atâta timp cât pun în pericol sănătatea publică și sunt, mai degrabă, acțiuni de evaziune fiscală, a transmis Poliția Locală.

Pentru a asigura protecția cetățenilor și a combate vânzarea produselor fără autorizație, zonele cu risc din Sectorul 2 sunt monitorizate zilnic. În ultima săptămână, agenții Poliției Locale Sector 2 au desfășurat acțiuni în zonele unde comerțul stradal este cel mai des întâlnit, inclusiv în Piața Obor, Piața Delfinului, Bulevardul Chișinău, Șoseaua Basarabiei, Șoseaua Iancului, Șoseaua Colentina, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Șoseaua Mihai Bravu, Șoseaua Ștefan cel Mare și Șoseaua Pantelimon.

În urma acestor acțiuni, oamenii legii au aplicat un total de 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 131.000 de lei. De asemenea, în timpul controalelor, polițiștii au descoperit patru agenți economici care își expuneau marfa în afara spațiilor comerciale și fără a avea dreptul de a ocupa domeniul public. Aceștia au fost de asemenea sancționați cu amenzi în valoare de 5.000 de lei.

Vezi si alte articole...