sâmbătă, iunie 15, 2024

Amenzi usturătoare date de Garda Națională de Mediu pentru că în Sectorul 5 a fost betonată o parte din grădina unui bloc

Din OrasAmenzi usturătoare date de Garda Națională de Mediu pentru că în Sectorul 5 a fost betonată o parte din grădina unui bloc

Garda Națională de Mediu a dat amenzi în valoare de peste 80.000 de lei în cazul betonării unei părți din grădina unui bloc din Sectorul 5 și transformarea acesteia ulterior într-un trotuar. Comisarii Gărzii de Mediu București au fost informați cu privire la desfășurarea unor lucrări în zona străzii Făt Frumos din Sectorul 5 al Capitalei. Printre lucrările semnalate s-au numărat:

  • Înlocuirea bordurilor
  • Extinderea trotuarelor
  • Pavele de beton și borduri amplasate în grădinile blocurilor

Toate aceste operațiuni s-au realizat în detrimentul spațiilor verzi și a copacilor din zonă. O echipă de comisari ai Gărzii de Mediu s-a deplasat la fața locului pentru a verifica validitatea plângerilor, constatând că acestea sunt întemeiate.

Executanții lucrărilor au distrus spațiul verde pe anumite porțiuni din jurul blocurilor, prin pavare și betonare, incluzând chiar și copacii într-un trotuar.

Comisarii au impus amenzi celor două companii responsabile de lucrări pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005, articolul 71, alineatul 1. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la aproximativ 80.000 de lei.

„O echipă de comisari GNM s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că cele reclamate se confirmă. Executanţii lucrărilor au intervenit asupra spaţiului verde pe anumite porţiuni situate în perimetrul blocurilor, practic desfiinţându-l prin pavare şi betonare, inclusiv arborii fiind încadraţi în trotuar.
Pentru faptele constatate, cele 2 societăţi responsabile de lucrări au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 80.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005, art.71, alin. 1”, a transmis Garda Națională de Mediu pe pagina de Facebook.

Pe lângă amenzile impuse, cei responsabili de executarea lucrărilor sunt obligați să restaureze terenul în starea inițială și să demonteze toate construcțiile ilegale realizate.

„Ca măsură suplimentară, comisarii au impus interzicerea schimbării destinaţiei sau reducerea suprafeţelor terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism”, a mai precizat Garda Națională de Mediu.

Vezi si alte articole...