luni, iulie 22, 2024

ANAF continuă executarea Elenei Udrea – a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum, un teren de 5.000 de metri pătraţi în zona Lacului Străuleşti / Terenul, evaluat la aproape 2 milioane de euro

EconomieANAF continuă executarea Elenei Udrea - a scos la vânzare cel mai scump activ de până acum, un teren de 5.000 de metri pătraţi în zona Lacului Străuleşti /...

Lotul de 5.000 de metri pătraţi scos acum la vânzare este evaluat la aproape 2 milioane de euro (9 milioane de lei, inclusiv TVA), sumă care ar fi suficientă pentru a acoperi prejudiciul care ar trebui recuperat de la fostul politician, potrivit unor calcule ale ANAF consultate de Profit.ro.

Nu este clar cum ar fi distribuite sumele încasate la o eventuală vânzare, printre creditori fiind, pe lângă ANAF, şi Biroul de Turism pentru Tineret.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale. Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

 

Vezi si alte articole...