vineri, decembrie 1, 2023

Anchetă epidemiologică la Academia de Poliție din Capitală, ca urmare a diagnosticării cu toxiinfecție alimentară a 63 de studenți

Din OrasAnchetă epidemiologică la Academia de Poliție din Capitală, ca urmare a diagnosticării cu toxiinfecție alimentară a 63 de studenți

Direcția de Sănătate Publică București a inițiat o anchetă epidemiologică la Academia de Poliție din București, în urma diagnosticării a 63 de studenți cu toxiinfecție alimentară. Unii dintre aceștia au necesitat îngrijiri medicale și au fost transportați la spital, însă nu au fost internați. Evenimentul a avut loc în seara zilei de marți, 14 noiembrie 2023.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Academiei de Poliție din București „Alexandru Ioan Cuza”, incidentul a început să se desfășoare în data de 14 noiembrie, începând cu ora 20:30, când mai mulți studenți au manifestat simptome precum dureri abdominale și stări de vomă. Personalul academiei a intervenit imediat, oferind asistență medicală studenților afectați. Echipaje medicale au sosit ulterior pentru a acorda îngrijiri specializate. Un număr de studenți au fost transportați la spital, unde au primit diagnosticul de „enterocolită-toxiinfecție alimentară”.

În total, 63 de studenți de la Academia de Poliție din București au fost afectați de această situație, însă niciunul dintre aceștia nu a fost internat. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru a identifica cauzele și circumstanțele exacte ale toxiinfecției alimentare în rândul studenților academiei.

„Personalul instituției, aflat la serviciul de permanență, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistență medicală. La fața locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenților care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigații amănunțite au fost transportați la unități spitalicești cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecție alimentară. În total, au fost afectați 63 de studenți. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate, a transmis Academia de Poliție din Capitală”, conform news.ro.

În plus, experți din cadrul Direcției de Sănătate Publică București (DSP) s-au deplasat la Academie pentru a efectua o anchetă epidemiologică, iar în același timp, conducerea instituției a inițiat verificări cu privire la respectarea normelor de depozitare, manipulare, preparare și servire a alimentelor.

„Aspectele menționate nu afectează derularea procesului didactic din instituție. Conducerea Academiei a dispus constituirea unei comisii în vederea efectuării de verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor”, a mai precizat sursa citată.

Vezi si alte articole...