joi, octombrie 5, 2023

Angajații de la metrou ar putea intra greva. Negocierile privind contractul colectiv de muncă nu au dus la niciun rezultat

Din OrasAngajații de la metrou ar putea intra greva. Negocierile privind contractul colectiv de muncă nu au dus la niciun rezultat


Angajații din cadrul Metrorex, ca și profesorii și angajații din domeniul sănătății, cer majorarea salariilor după eșuarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. Astfel, ar putea organiza noi proteste în Capitală. Conform informațiilor transmise de ClubFeroviar.ro prin rețelele interne, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou a comunicat următorul mesaj către membrii săi:

De dimineață (marți, 6 iunie), am fost invitați la sediul Societății, să negociem. De bună credință și dorind să găsim rezolvarea, am mers la întâlnire.
Din păcate, administrația a comunicat același lucru, și anume acela că nu este în măsură sa înainteze o ofertă de creștere salarială, că încă se fac analize și calcule. Constatând ca administrația nu are un răspuns pentru niciuna din primele patru revendicări ale sindicatului, echipa USLM s-a retras, din nou, de la negocieri. De ce? Pentru că administrația nu știe când se plătesc drepturile din trecut, nu știe când se aplică prevederile procesului verbal din iunie 2022, când se acordă asigurările private de sănătate, când se acordă o creștere salarială.
Am atras atenția asupra faptului că în două zile expiră actualul CCM și sunt premisele declanșării unui conflict colectiv de muncă la metrou.
În acest sens, în perioada imediat următoare, USLM va distribui către membrii săi programul acțiunilor sindicale ce vor urma, precum și tabelele pentru greva de avertisment și pentru greva generală. Nu uitați că lupta este permanentă și doar uniți vom câștiga, pentru că unitatea este viitorul.

Contractul Colectiv de Muncă al angajaților a expirat ieri, pe data de 7 iunie 2023. Începând de astăzi, este necesară încheierea unui nou contract.

În timpul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă pentru perioada 2022-2023, reprezentanții sindicatului au obținut o creștere salarială de 7,5%. În acest an, angajații doresc să obțină o majorare salarială mai mare. Până în prezent, nici sindicatul, nici Directorul General al Metrorex, Mariana Miclăuș, nu au comentat situația.

Dacă membrii sindicatului nu vor fi mulțumiți de condițiile noului Contract Colectiv de Muncă, există posibilitatea unei greve care ar putea paraliza orașul București.

Vezi si alte articole...