sâmbătă, decembrie 9, 2023

ANM, anunț când va veni primele ninsori în București

ActualitateANM, anunț când va veni primele ninsori în București

Șeful Administrației Naționale de Meteorologie ANM a anunțat când va ninge în București. Veștile contrazic prognoza Accuweather care arată că bucureștenii vor avea zăpadă de Crăciun.

După venirea toamnei, românii și-au manifestat curiozitatea legată de prima ninsoare din acest an. ANM contrazice prognoza Accuweather care arăta că vor exista ninsori abundente de Crăciun.

ANM, anunț legat de primele ninsori din această iarnă

Meteorologii Accuweather susțin că bucureștenii se vor putea bucura de ninsori abundente de Crăciun. Oficialii ANM contestă perspectiva acestora. Conform șefei Administrației Naționale de Meteorologie, prognoza pentru perioada sărbătorilor nu poate fi încă stabilită.

Florinela Georgescu afirmă că românii nu pot afla de acum dacă vor avea parte de ninsori de Crăciun. Oficialul ANM a precizat că este prea devreme pentru a oferi o prognoză valabilă pentru următoarele șapte săptămâni.

Ce arată datele actuale

Șefa ANM spune că este întocmirea unei prognoze clare pentru perioada sărbătorilor nu este viabilă în acest moment. Aceasta a precizat însă că datele actuale nu indică faptul că bucureștenii se vor bucura de ninsori abundente de Crăciun.

„Din capul locului trebuie menționat că nimeni din lumea asta nu vă poate oferi o prognoză pentru durata Crăciunului, cu șapte săptămâni înainte. Știm că sunt oameni care ar dori să afle așa ceva, dar nu ar fi profesionist din partea noastră să vă spunem că e posibil așa ceva. ”, a precizat Florinela Georgescu.

Oficialul ANM a menționat că prognoza științifica pentru perioada sărbătorilor ar putea fi oferită în jurul datei de 10 decembrie.

Bucureștiul, lipsit de ninsori abundente în ultimii 12 ani, în perioada Crăciunului

Florinela Georgescu susține că în spatele unei prognoze meteo stă un studiu minuțios. Șefa ANM a precizat că este puțin probabil ca Bucureștiul să fie acoperit de zăpadă în perioada sărbătorilor. Aceasta a menționat că în Capitală nu au mai căzut ninsori abundente în perioada sărbătorilor de mai bine de 12 ani.

„Cel mai probabil, vremea va fi la fel ca anul trecut. În București nu a mai nins de 12 ani, șansele să se întample anul acesta sunt extrem de reduse”, a mai adăugat Florinela Georgescu.

Oficialul ANM a menționat că ar putea exista anumite influențe din partea curenților oceanici. Cu toate acestea, datele nu pot fi predictibile în acest moment.

Vezi si alte articole...