luni, iulie 15, 2024

ANM: Vremea se încălzește de miercuri. Scăpăm de ger, dar vin ploile

ActualitateANM: Vremea se încălzește de miercuri. Scăpăm de ger, dar vin ploile

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada următoare. De miercuri scăpăm de ger dar vin ploile. Maximele termice se vor înregistra în zona Dealurilor de Vest, unde termometrele vor indica până la 9 grade Celsius

ANM: După două zile consescutive în care am avut temperaturi de până la -18 grade Celsius, meterologii vin cu noi precizări în privința regimului termic. În general în luna ianuarie vremea este geroasă, prin urmare valorile termice înregistrate în ultima perioadă se încadrează în limitele specifice perioadei în care ne aflăm.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Vremea va fi geroasă cel puțin până miercuri. Va fi ger în Oltenia și Muntenia, în regiunile de sud și de sud est a Transilvaniei. În vestul, centrul și nordul țării se vor semnala înnorări, prin urmare radiația nocturnă va fi în estompare.

Valorile minime ale zilei se vor înregistra în sud-estul Olteniei și sud-vestul Munteniei, unde este așteptat să apară și ceața. Însă, ninsorile recente au adus un val de aer rece, de unde și gerul din ultima perioadă. De asemenea, meteorologii au precizat că temperaturile înregistrate în aceasă dimineață în Capitală au fost cele mai scăzute din ultimii șase ani, potrivit ANM.

Maximele termice vor atinge 8,9 grade Celsius

Maximele zilei se vor înregistra în zona Dealurilor de Vest, unde termometrele vor indica până la 9 grade Celsius. De mâine se va încălzi și în partea continentală a Dobrogei, Dealurile Moldovei și în Câmpia Bărăgan.

„Temperaturile vor fi foarte coborâte și mâine dimineață, în continuare vorbi vorbi de ger pe alocuri în Oltenia, Muntenia, în partea de sud și de est a Transilvaniei, deși în vestul, centrul, nordul țării, cerul se va înnora, prin urmare, radiația nocturnă va fi în estompare.

Iar astăzi temperaturi maxime negative sunt așteptate prin sud-estul Olteniei, sud-vestul Munteniei, acolo unde este ceață”, a explicat meteorologul Romica Jurcă. În a doua parte a săptămânii vremea se încălzește în partea de sud și de sud-est a țării. Valorile termice vor urca până la 12 grade Celsius. Astfel, începând de miercuri dimineață regimul termic se încălzește.

Filtrează elementele mediaFiltrează după tip
Imagini
Filtrează după dată
Toate datele
Caută
Listă elemente media
Afișez 81 din 160675 elemente media

Încarcă mai multe
DETALII ATAȘAMENT

prognoza-meteo-1-2.jpg
22 ianuarie 2024
329 Ko
1280 cu 721 pixeli
Editează imaginea
Șterge definitiv
Text alternativ
Învață cum poți să descrii scopul imaginii(se deschide într-o filă nouă). Lasă gol dacă imaginea este doar decorativă.Titlu
prognoza-meteo
Text asociat
Descriere
URL fișier:
https://gazetadebucuresti.ro/wp-content/uploads/2024/01/prognoza-meteo-1-2.jpg
Copiază URL-ul în clipboard

Vremea se încălzește de miercuri

Temperaturile vor crește atât la primele ore ale dimineții cât și pe durata nopții. Regimul pluviometric nu va ridica prea mari probleme. Se vor semnala ceva precipitații, însă slab cantitative. Mâine dimineață este posibil să ningă în arcul intracarpatic, iar în nordul Moldovei lapovița și ploaia vor crea condițiile apariției poleiului și a ghețușului.

Tot de miercuri se intensifică și vântul, iar precipitațiile își vor face simțită prezența în special în nordul, vestul și estul țării. În restul regiunilor este posibil să cadă ninsori însemnate cantitativ

Vezi si alte articole...