sâmbătă, iunie 15, 2024

ANPC a amendat Metro și Auchan din Berceni

Din OrasANPC a amendat Metro și Auchan din Berceni

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a efectuat verificări la Metro Cash & Carry și Auchan din Berceni. Mai multe produse au fost retrase de la vânzare și s-au dat amenzi. Cele două hipermarketuri au fost amendate cu sume de până la 125.000 de lei în urma verificărilor. De asemenea, vânzarea unor produse alimentare neconforme a fost oprită permanent, precum și comercializarea produselor în spații inadecvate în Auchan, până la remedierea problemelor.

Verificările au avut loc la începutul acestei săptămâni în cele două hipermarketuri din Berceni, în Sectorul 4 al Capitalei, conform unui comunicat de presă al CPCMB transmis de News.ro.

După ce au fost identificate probleme la produsele alimentare preambalate din magazinul Metro Cash & Carry din Berceni, verificările au fost extinse la depozitul din Ștefăneștii de Jos al Metro Cash & Carry SRL.

Comisarii au găsit în interiorul ambalajelor acumulări masive de lichid sangvin. În plus, gramajele declarate pe etichetele produselor nu corespundeau cu cele cântărite în magazine. Alte nereguli au fost identificate în cele două hipermarketuri, inclusiv informarea incorectă a consumatorilor cu privire la data durabilității minimale a unor produse, utilizarea vitrinelor frigorifice neigienizate, comercializarea de produse expirate și comercializarea de fructe și legume de calitate inferioară. De asemenea, s-au constatat probleme cu temperatura de păstrare a produselor din carne și pește și existența unor cantități masive de praf în magazinele fără un sistem de ventilație corespunzător.

Vezi si alte articole...