miercuri, februarie 21, 2024

ANPC a închis târgul de mucenici „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului din Capitală

Din OrasANPC a închis târgul de mucenici „Tradiţii româneşti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, din Parcul Tineretului din Capitală

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului – ANPC a închis Târgul de Mucenici organizat în Parcul Tineretului, un eveniment specific lunii Mărțișor, denumit „Tradiții românești legate de sărbătoarea Mucenicilor”. Poliția Locală a Sectorului 4 a solicitat acțiunea de control asupra târgului, iar evenimentul organizat în Parcul Tineretului din București avea ca scop prezentarea obiceiurilor din Muntenia, Dobrogea, Moldova și Bucovina. În urma neregulilor constatate, organizatorul evenimentului, S.C. Autentic Tehnology @ Events SRL, a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.000 de lei și i s-a interzis temporar să organizeze evenimente.

În urma verificării, autoritățile au descoperit nereguli la 7 operatori economici participanți la evenimentul din Parcul Tineretului. Aceștia au fost sancționați, iar aproximativ 200 kg de produse alimentare au fost oprite definitiv de la comercializare, iar prestarea de servicii a fost suspendată temporar. Valoarea produselor alimentare confiscate a fost de 12.500 de lei conform Agerpres.

ANPC a găsit mai multe nereguli în timpul verificării celor 7 comercianți participanți la eveniment. Printre acestea se numără lipsa documentelor necesare pentru funcționare, nerespectarea condițiilor de păstrare, utilizarea unor spații frigorifice cu acumulări de impurități și depuneri de rugină, lipsa unei surse de apă potabilă și folosirea unor ustensile depreciate.

De asemenea, preparatele culinare erau păstrate în recipiente depreciate și uzate, fără elemente de protecție și siguranță alimentară, iar produsele erau comercializate fără elemente de identificare și caracterizare. În urma sancțiunilor, aproximativ 200 de kilograme de produse alimentare în valoare de 12.500 de lei au fost oprite definitiv de la comercializare.

Vezi si alte articole...