sâmbătă, iunie 15, 2024

Antibiotice Iaşi semnează un acord de consultanţă cu BEI

EconomieAntibiotice Iaşi semnează un acord de consultanţă cu BEI

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi producătorul de medicamente de stat Antibiotice Iaşi au semnat un acord de consultanţă privind dezvoltarea strategică a platformei industriale a companiei.

 

Antibiotice îşi propune, până în 2030, consolidarea unui portofoliu de produse echilibrat şi sustenabil prin atragerea a 100 de noi produse, atât prin achiziţii de licenţe, cât şi prin cercetare proprie. Compania de stat îşi planifică totodată majorarea graduală a cifrei de afaceri estimată, care să crească de 2,5 ori până în 2030.

”Ieri, 19 aprilie, la Luxemburg, reprezentanţi la nivel înalt ai Băncii Europene de Investiţii şi ai companiei Antibiotice SA au semnat un acord de servicii de consultanţă prin care experţii BEI, împreună cu consultanţi externi vor colabora cu experţii Antibiotice SA pentru a identifica opţiuni de creştere şi dezvoltare a companiei Antibiotice pe plan intern şi internaţional”, anunţă Antibiotice Iaşi.

Acordul cuprinde, printre altele:

– evaluarea posibilităţilor de extindere şi diversificare a portofoliului de medicamente al companiei;

– identificarea tendinţelor în ceea ce priveşte parteneriatele atât cu companii din lanţul valoric al industriei farmaceutice europene, cât şi cu platforme tehnologice cu capabilităţi complementare cu ale Antibiotice SA, pentru a identifica potenţiale oportunităţi de dezvoltare;

– recomandarea celor mai bune practici pentru organizarea şi extinderea proceselor industriale ale companiei Antibiotice SA.

“Consultanţa oferită de experţii Băncii Europene de Investiţii va susţine viziunea noastră privind integrarea în lanţul valoric al industriei farmaceutice europene cât şi participarea la producţia europeană de substanţe active pe fondul strategiei privind reducerea dependenţei de materii prime de pe pieţele terţe. De asemenea, vom colabora cu reprezentanţii BEI pentru atingerea obiectivelor noastre privind dezvoltarea sustenabilă prin diversificarea portofoliului şi investiţii durabile pentru a ne redefini viitorul şi a ne menţine statutul de cel mai important producător român de medicamente generice, de importanţă strategică pentru România”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Silvio Berlusconi nu mai este la terapie intensivă

Managementul Antibiotice a stabilit un plan de afaceri bazat pe o dezvoltare durabilă a companiei în condiţiile în care tranziţia către o economie ce presupune adaptarea proceselor şi tehnologiilor în vederea reducerii impactului asupra mediului devine tot mai stringentă.

Vezi si alte articole...