joi, mai 23, 2024

Anunț îngrijorător. Ce vrea să facă Vladimir Putin cu adevărat

ExterneAnunț îngrijorător. Ce vrea să facă Vladimir Putin cu adevărat

Soția președintelui ucrainean Olena Zelenska a dezvăluit ce urmează să facă Vladimir Putin și care a fost planul lui încă de la început.

Soția președintelui ucrainean Olena Zelenska a declarat că Rusia va încerca să își extindă războiul și în alte țări și că „nu a intenționat niciodată să se limiteze la granițele Ucraine”. Aceasta a anunțat că va urma o „criză globală la scară largă, totală”.

Olena Zelenska a luat în considerare și lansarea unei arme nucleare de către Rusia și a declarat că „nu putem permite să se întâmple un nou Cernobîl”. „Nu vrem ca undeva în lume, copiii să fie forțați să învețe cum să se protejeze împotriva bolilor cauzate de radiații”, a spus ea la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Liderii din majoritatea țărilor au luat mai multe măsuri împotriva lui Vladimir Putin. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a discutat cu vicecancelarul german Robert Habeck cu privire la continuarea sprijinului pentru Ucraina. Klitschko a promis „decizii pozitive” și un posibil „transfer de arme”.

Vladimir Putin

Nou sprijin pentru Ucraina

Berlinul a luat în considerare să trimită tancurile Leopard fabricate în Germania către Ucraina. Polonia s-a oferit să pună la dispoziție stocurile sale de tancuri, chiar dacă nu a primit acceptul Germaniei. Președintele lituanian Gitanas Nausėda a declarat acum că „crede cu tărie” că Germania va furniza tancurile Ucrainei – în ciuda reticenței sale anterioare. „Nu ne permitem luxul unor astfel de întârzieri. Trebuie să se facă rapid”, a declarat el.

Președintele polonez a declarat că speră ca și alți lideri să trimită tancuri Ucrainei. „Sperăm și încercăm să organizăm un sprijin mai mare pentru Ucraina. Sperăm că alți parteneri, aliați, vor oferi tancuri Ucrainei”, a declarat el.

Și Președintele Macedoniei de Nord consideră că Balcanii de Vest ar putea fi exploatați de Rusia și că trebuie găsite soluții de urgență. „Punctul slab în arhitectura Europei și pericolul din partea Kremlinului este reprezentat de Balcanii de Vest”, a declarat președintele Stevo Pendarovski la un eveniment din cadrul Forumului Economic Mondial.

Vezi si alte articole...