luni, iulie 15, 2024

Anvelopele Pirelli P Zero Trofeo și Corsa, alese pentru Porsche 911 GT3 și GT3 RS

EconomieAnvelopele Pirelli P Zero Trofeo și Corsa, alese pentru Porsche 911 GT3 și GT3 RS

Colaborarea dintre Pirelli și Porsche a dus la dezvoltarea a patru anvelope sport pentru emblematicul 911 al producătorului din Stuttgart: P Zero Trofeo RS și P Zero Corsa pentru Porsche 911 GT3 RS, precum și P Zero Trofeo R și P Zero Corsa pentru 911 GT3.

Aceste noi anvelope au fost special concepute pentru a oferi o experiență de condus sigură și plăcută atât pe șosea, cât și pe circuit. Dintre acestea, P Zero Trofeo RS – cel mai orientat spre performanță produs din gama Pirelli – a fost recent desemnat cel mai bun pneu semi-slick legal pentru stradă, destinat condusului pe circuit, de către revista germană Auto Bild Sportscars, care a comparat recent mai multe pneuri pe un 911 GT3 RS.

 PORSCHE 911 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS a prezentat mai multe provocări tehnice în ceea ce privește dezvoltarea anvelopelor. Anvelopele trebuie să îmbunătățească caracteristicile mașinii pe drum, dar să ofere și performanțe apropiate de cele ale unei mașini de curse, datorită aerodinamicii extreme și ușurinței vehiculului. Aceste cerințe opuse sunt îndeplinite de două noi anvelope Pirelli dedicate, ambele de dimensiunea 275/35R20 pe față și 335/30R21 pe spate. P Zero Trofeo RS este o anvelopă semi-slick concepută pentru a atinge performanțe ridicate pe circuit, în timp ce P Zero Corsa este mai orientată către drumuri.

P Zero Trofeo RS pentru Porsche 911 GT3 RS are un interval de funcționare și mai larg decât P Zero Trofeo R, derivând în principal din experiența Pirelli la cele mai înalte niveluri ale motorsportului mondial. Noua anvelopă permite șoferilor să împingă limitele pe circuit încă de la primele tururi, datorită capacității sale de încălzire rapidă care oferă aderență imediată. De asemenea, rezistă la stres chiar și în timpul celor mai solicitante sesiuni de condus, datorită ratei reduse de uzură.

Acest lucru se datorează unei structuri interne întărite, care oferă suport chiar și sub sarcini aerodinamice semnificative, precum și unui design al benzii de rulare optimizat prin simulare virtuală, fără a menționa materialele dedicate derivate dintr-un compus de raliu pe asfalt. Pe lângă performanțele sale impresionante pe uscat, P Zero Trofeo RS permite un condus sigur chiar și în condiții de umezeală.

PORSCHE 911 GT3

P Zero Trofeo R pentru Porsche 911 GT3 include, de asemenea, tehnologii și procese născute în lumea motorsportului. Este o anvelopă care a evoluat continuu, atingând apogeul dezvoltării sale în această ultimă versiune dedicată Porsche, care a servit și ca bază pentru P Zero Trofeo RS aplicat pe 911 GT3 RS. Atât P Zero Trofeo R, cât și P Zero Corsa pentru 911 GT3 sunt disponibile în dimensiunile 255/35R20 și 315/30R21.

Vezi si alte articole...