marți, iunie 6, 2023

Arestul la domiciliu, schimbat în arest preventiv pentru Dan Tesloianu, medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace de la cadavre

Din OrasArestul la domiciliu, schimbat în arest preventiv pentru Dan Tesloianu, medicul acuzat că refolosea stimulatoare cardiace de la cadavre

Cardiologul Dan Tesloianu de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, pus sub acuzare în dosarul stimulatoarelor cardiace, rămâne în arest preventiv până pe 18 mai, a decis marți, 18 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă, transmite Agerpres.

Măsura vine după ce joia trecută, 13 aprilie, Tribunalul Bucureşti stabilise ca medicul să fie cercetat în arest la domiciliu. Decizia a fost însă contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Rejudecând: admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Nicola Dan Tesloianu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Nicola Dan Tesloianu pe o perioadă de 30 de zile, de la 19 aprilie până la 18 mai inclusiv”, se arată în minuta deciziei.

Dan Tesloianu a fost arestat preventiv pe 18 februarie, acuzat de procurori că a reutilizat 238 de stimulatoare cardiace sau defibrilatoare care au fost „extrase din cadavre sau a căror sursă de provenință nu se cunoaște”.

Potrivit procurorilor, medicul cardiolog a creat, în perioada 2017 – 2022, o rețea în care diferiți medici îi furnizau stimulatoare cardiace „extrase din cadavre”, pe care el apoi le implanta, contra cost, pacienților.

Prețul unui astfel de dispozitiv varia între 2.000- 3.000 de euro. Anchetatorii mai susțin că o mare parte dintre intervenţii nu erau necesare și că medicul a fabricat diagnostice false.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro