sâmbătă, aprilie 1, 2023

Arhiepiscopul de Canterbury, în vizită la București. Justin Welby va oficia ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Din OrasArhiepiscopul de Canterbury, în vizită la București. Justin Welby va oficia ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, 67 de ani, a vizitat centrul de refugiați ucraineni de la Romexpo și a fost primit, luni, 13 martie, la Palatul Elisabeta, de către Custodele Coroanei, Margareta, şi Principele Consort.

La evenimentul de la Palatul Elisabeta au mai luat parte ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti, Andrew Noble, reverendul canon Jeremy Morris, secretarul privat James Megoran și părintele paroh al Bisericii Anglicane Bucureşti, Nevsky Everett.

„Majestatea Sa şi Principele Radu au oferit un dejun înalţilor oaspeţi. La finalul vizitei, Arhiepiscopul de Canterbury a plantat un arţar roşu în Grădina Palatului Elisabeta”, a precizat Familia Regală a României.

În cursul dimineţii, liderul Bisericii Anglicane a vizitat centrul pentru refugiația ucraineni de la Romexpo, potrivit Agerpres.

„Generozitatea românilor, un exemplu”

„Prima reacţie după vizitarea unui loc ca acesta este că ţi se frânge inima. Fiecare persoană de acolo a avut o casă, o familie, aşteptări de la viaţă şi dintr-o dată sunt în postura de a nu mai avea niciuna dintre acestea. Să vezi că sunt ajutaţi şi sprijiniţi este minunat“, a declarat Justin Welby.

Generozitatea românilor este remarcabilă şi un exemplu foarte puternic pentru întreaga lume. Ceea ce mă impresionează aici – şi am fost în centre de refugiaţi în întreaga lume, în foarte multe locuri – este modul în care sunt trataţi refugiaţii.

Arhiepiscopul de Canterbury:

Încoronarea regelui Charles al III-lea, 74 de ani, va avea loc pe 6 mai, la opt luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie 2022. La finalul lunii februarie, Palatul Buckingham a dezvăluit programul celor trei zile de festivități pentru încoronare.

Regele Charles al III-lea va fi uns cu ulei sfânt, va primi inelul de încoronare și sceptrul, apoi va fi încoronat cu coroana maiestuoasă a Sfântului Eduard și binecuvântat în timpul ceremoniei.  Camilla va fi, de asemenea, unsă cu ulei sfânt și încoronată, așa cum a fost Regina Mamă când a fost încoronată regina în 1937.

Ceremonia de încoronare care va avea loc la Westminster Abbey, Londra, va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro