joi, iulie 18, 2024

Armata Israelului a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza

ExterneArmata Israelului a bombardat în noaptea de joi peste 750 de ținte militare în nordul Fâșiei Gaza

Armata Israelului a lovit în noaptea de joi spre vineri un număr de 750 de ținte militare ale Hamas din gaza, inclusiv tuneluri subterane.

Potrivit unui comunicat de presă, acestea au inclus lovituri asupra unor complexe militare din Gaza, reședințe ale unor agenți de rang înalt și depozite de arme.

Armata Israelului transmite că un comandant al unității militare speciale „Nukhba” a Hamas a fost ucis în raidurile aeriene.

Armata Israelului îşi continuă atacurile asupra Fâşiei Gaza, în timp ce ia în considerare o incursiune terestră în Gaza, a cărei populaţie civilă nu are unde să fugă şi nici unde să se adăpostească de bombe.

Bilanţul morţilor provocat de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza depăşeşte 1.500 de morţi, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii din Gaza, în timp ce numărul morţilor din partea israeliană, provocat de atacul Hamas, rămâne deocamdată în jur de 1.300.

Israelul a desfăşurat 35 de batalioane în sud, gata să intre în Fâşia Gaza, dacă guvernul decide acest lucru, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Roni Kaplan, în timp ce acum îşi concentrează ofensiva pe eliminarea liderilor Hamas.

ONU a fost informată de armata israeliană cu privire la un ordin de „relocare” a aproximativ 1,1 milioane de locuitori din nordul Fâşiei Gaza spre sud în termen 24 de ore, a declarat joi purtătorul de cuvânt al secretarului general al organizaţiei, cerând ca acest ordin să fie anulat, relatează Reuters şi AFP.

Vezi si alte articole...