sâmbătă, decembrie 9, 2023

Art Safari revine cu o nouă ediție de cinci stele dedicată starurilor la Palatul Dacia-România de pe Lipscani

Din OrasArt Safari revine cu o nouă ediție de cinci stele dedicată starurilor la Palatul Dacia-România de pe Lipscani

Art Safari revine cu o ediție de cinci stele dedicată artelor și experiențelor multisenzoriale la Palatul Dacia-România de pe strada Lipscani. Această ediție oferă vizitatorilor ocazia de a experimenta arta, spectacolele corului Madrigal, povești despre București și un design show realizat în colaborare cu V&A din Londra. Evenimentul Art Safari, denumit Stars Edition, a deschis ușile pentru public pe 29 septembrie și va rămâne deschis până la 14 ianuarie 2024.

Evenimentul va oferi numeroase activități, inclusiv un spectacol interactiv al corului Madrigal care marchează aniversarea a 60 de ani de existență. Acest spectacol este potrivit pentru toate vârstele, inclusiv femeile însărcinate și bebelușii, și oferă o experiență muzicală unică.

O altă expoziție importantă este „De la frici uitate la nopți prietenoase: Avatarurile orașului nocturn,” curatoriată de Adrian Majuru, care explorează viața de noapte a Bucureștiului de la Belle Époque până la sfârșitul regimului comunist. Această expoziție aduce în prim-plan fotografii, obiecte și picturi care prezintă aspectul nocturn al orașului.

De asemenea, Victoria & Albert Museum din Londra aduce în premieră expoziția „Bags: Inside Out,” care prezintă genți iconice, cum ar fi celebra „Baguette” de la Fendi purtată de Sarah Jessica Parker și „Kelly” de la Hermès. Această expoziție călătorește în timp, prezentând genți valoroase care au devenit simboluri ale stilului și luxului.

Art Safari include și experiențe interactive bazate pe realitatea virtuală și alte tehnologii inovatoare, care conectează vizitatorii cu sunetele și experiențele multisenzoriale. De asemenea, evenimentul pune în lumină Cantus Mundi, o inițiativă de educație culturală, și prezintă istoria și evoluția Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.”

În plus, Art Safari oferă ateliere de creație și tururi ghidate personalizate pentru copii, sub numele Art Safari Kinder.

Programul Art Safari se desfășoară până pe 14 ianuarie și include zile obișnuite de vizitare, precum și tururi speciale de noapte.

Pentru achiziționarea biletelor și mai multe detalii, vizitatorii pot accesa site-ul oficial al evenimentului sau pot cumpăra bilete la intrare.

Vezi si alte articole...