miercuri, februarie 28, 2024

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților: îngrijorare pentru tăierile bugetare drastice din sănătate

ActualitateAsociația Națională pentru Protecția Pacienților: îngrijorare pentru tăierile bugetare drastice din sănătate

Începutul lui 2024 a adus convulsii serioase în societatea românească. pe lângă transportatori și fermieri, ”pacienții” trag un semnal de alarmă vis-a-vis de tăierile bugetare drastice din sănătate.

Prezentăm mai jos comunicatul integral al Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților ridică semne de întrebare extrem de serioase despre prioritățile guvernului.

Program numit Rabla pentru sobe versus tăierile bugetare drastice din sănătate.

Programul Rabla pentru sobe este acel “ajutor” pentru cei care vor să-și înlocuiască vechile sobe cu unele mai eficiente și mai prietenoase cu mediul. Aceste sobe au o putere nominală între 8kw și 35kw. Nu e nevoie să fiți experți ca să înțelegeți că astfel de sobe sunt destinate încălzirii unor spații mari, nu caselor obișnuite din satele și comunele de la munte.

În consecință, destinatarii acestor sobe nu sunt familiile obișnuite, ci proprietarii de case și vile mari din zonele montane. 50.000 de sobe, statul contribuind pentru fiecare cu suma de 10.000 de lei, pentru 50.000 de cetățeni cu case de lux la munte.

“Somnul raţiunii naşte monştri!

Aceste sobe fură nu mai puțin de 500 de milioane de lei din buget, în timp ce peste 17 milioane de români speră să aiba acces în siguranță la servicii medicale din ambulatoriu.

Asociația Energia Inteligentă, voce autorizată în domeniu, precizează: programul nu are ca scop ajutorarea consumatorilor vulnerabili, ci promovarea vânzărilor de sobe. Oare nu este asta un indiciu că ceva nu este în regulă?

Dar lasând la o parte detaliile tehnice și revenind la oameni, cei care suferă cu adevărat din cauza acestor decizii, pacienții, medicii de familie, specialiștii din ambulatoriu, furnizorii de servicii medicale paraclinice, toți aceștia sunt destabilizați și în pragul crizei. Când bugetul pentru decontarea serviciilor medicale este tăiat, consecințele sunt dramatice:

Citeste mai mult pe informateca.ro

Vezi si alte articole...