joi, mai 23, 2024

ASPA Bucureşti: Peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6 în această lună

Din OrasASPA Bucureşti: Peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6 în această lună

Reprezentanţii ASPA Bucureşti anunţă joi, 30 martie, că au capturat miercuri 2 câini cu ajutorul unei arme cu tranchilizant, în cadrul unor acţiuni ce au avut loc lângă Dedeman Ghencea şi pe bulevardul Iuliu Maniu, lângă fosta fabrică Victoria. Instituţia susţine că peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6 în această lună.

„Capturarea câinilor care circulă liber în zone deschise şi întinse de câmp este cea mai dificil de realizat şi necesită lumină şi folosirea unei arme cu tranchilizant, care poate fi folosită numai în prezenţa unui medic veterinar”, scrie ASPA Bucureşti, pe Facebook.

Miercuri, ASPA a capturat 2 câini prin această metodă, în cadrul unor acţiuni ce au avut loc lângă Dedeman Ghencea şi pe bulevardul Iuliu Maniu, lângă fosta fabrică Victoria, precizează instituţia. Alţi 2 câini au fost capturaţi, din aceleaşi zone, folosind metode netraumatice specifice, adaugă reprezentanţii ASPA Bucureşti.

Potrivit sursei citate, doar în luna martie, peste 100 de câini au fost capturaţi din sectoarele 5 şi 6.

„Echipajele de capturare răspund zilnic tuturor solicitărilor venite de la cetăţeni şi instituţii. Totuşi, simpla semnalare a unui câine într-o zonă nu garantează capturarea sa. Câinii pot fi doar în trecere, se pot ascunde, sunt băgaţi în curţi de către proprietari, sau pur şi simplu fug în zone deschise de câmp şi nu pot fi capturaţi. De aceea, este necesar să oferiţi cât mai multe informaţii când solicitaţi intervenţia echipajelor ASPA, pentru a avea cât mai multe acţiuni reuşite”, mai transmite ASPA.

Pe 21 ianuarie, o femeie de 43 de ani a murit, după ce a fost atacată de câini, în timp ce alerga în apropiere de Lacul Morii.

Vezi si alte articole...