miercuri, decembrie 6, 2023

ASPA trage un semnal de alarmă în privința înmulțirii necontrolate a câinilor. 12 câini capturați în ultima săptămâna în zona Lacul Morii

Din OrasASPA trage un semnal de alarmă în privința înmulțirii necontrolate a câinilor. 12 câini capturați în ultima săptămâna în zona Lacul Morii

Câinii fără stăpân din zona Lacul Morii continuă să reprezinte o problemă, iar ASPA trage un nou semnal de alarmă cu privire la proliferarea necontrolată a acestora. În doar ultima săptămână, au fost capturați 12 patrupezi, iar echipajele ASPA continuă să identifice haite care se refugiază inclusiv pe teritoriul comunei Chiajna. Până acum, în primele 10 luni ale anului, 148 de câini au fost capturați în zona Lacul Morii, iar în zilele recente, 12 câini au fost capturați în urma a trei acțiuni separate.

„148 de câini au fost capturați de echipajele ASPA din zona Lacul Morii, în primele 10 luni ale acestui an, din totalul de 509 câini ridicați de pe raza sectorului 6. Alți 12 câini au fost capturați zilele trecute din zona Lacul Morii, în urma a trei acțuni separate, desfășurate de echipajele de intervenție ASPA, la care au participat și polițiștii Secției 20 Poliție.

Deși au fost organizate multiple acțiuni în zonă și au fost capturați foarte mulți câini, echipajele ASPA continuă să identifice haite de câini ce tranzitează între zona Lacului Morii și zona adiacentă acestuia de pe raza comunei Chiajna. În timpul acțiunilor noastre, acești câini s-au refugiat și pe raza comunei Chiajna, unde nu putem interveni”.

ASPA avertizează cu privire la capturarea câinilor și subliniază că aceasta reprezintă doar o soluție de moment.

„Numărul mare de câini care continuă să apară în zona respectivă confirmă ceea ce susținem de mult timp: capturarea este o soluție de moment, care nu rezolvă problema reapariției câinilor fără stăpân”.

ASPA propune mai multe soluții pentru prevenirea creșterii numărului de câini fără stăpân în spațiul public, care pot fi implementate de către polițiști. Acestea includ identificarea și sancționarea persoanelor care nu sterilizează și nu microcipează câinii, sancționarea celor care nu își delimitează corespunzător proprietățile, permițând câinilor să circule între spațiul privat și cel public, precum și identificarea și sancționarea celor care abandonează câini. ASPA a înaintat mai multe sesizări către Primăria Sectorului 6 și Primăria Comunei Chiajna referitoare la numărul semnificativ de câini capturați din zona Lacul Morii.

„(…) am solicitat comunei Chiajna să organizeze acțiuni de capturare a câinilor pe raza lor de competență și am solicitat primăriei Sectorului 6 ca prin Poliția Locală Sector 6 să identifice și să aplice sancțiuni, conform competențelor, pentru nesterilizare, nemicrocipare, abandon.

Totodată, am propus celor două primării să analizeze posibilitatea instalării de camere de supraveghere în zona Lacul Morii, pentru a preveni repopularea zonei cu câini fără stăpân”.

Vezi si alte articole...