sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

ASSMB vrea să planteze aproximativ 300 de copaci în București, pe câteva bulevarde și în parcuri

Din OrasASSMB vrea să planteze aproximativ 300 de copaci în București, pe câteva bulevarde și în parcuri

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) intenționează să planteze aproximativ 300 de copaci în spațiile disponibile de-a lungul bulevardelor și în parcuri din oraș. Conform Agerpres, un protocol în acest sens a fost semnat între ASSMB și Asociația Locatarilor pentru Plantarea și Îngrijirea Alinamentelor București (ALPAB). Iustinian Roșca, directorul general adjunct al ASSMB, a comunicat pe Facebook următoarele:

„Ne pasă de bucureșteni! Ne pasă de mediu! Ne pasă de sănătate! ASSMB a decis să planteze, luna aceasta, 300 de arbori în alveolele goale din București, dar și în parcuri. Vom planta arbori tineri (cu balot de pamânt) având o circumferință a tulpinei de cca 25 cm și înălțimi de +2m”.

Arborii vor fi plantați pe următoarele axe:

  • Universitate – Romană – Victoriei
  • Universitate – Operei (Regina Elisabeta)
  • Grozăvești – Operei (de-a lungul Splaiului Independenței, pe ambele părți)
  • Parcul Cișmigiu

Conform consilierului municipal Andrei Rigu, care a detaliat informația pe pagina sa de Facebook, aceste zone au fost „de mult neglijate sau toaletate barbar” de administrațiile anterioare. Proiectul prevede plantarea a 280 de copaci, incluzând specii diverse precum arbore de gumă, glădiță, mesteacăn argintiu, ginco, stejar roșu, tei, chiparos de baltă, arborele lui Iuda, portocal fals, corcoduș roșu, salcie albă, robinia, frasin, arțar, castan, lemn galebn și tisă. Aceștia vor fi distribuiți pe bulevardele Nicolae Bălcescu, Gheorghe Magheru, Lascăr Catargiu (118 în total), Regina Elisabeta (23, pe latura cu Primăria Capitalei), Splaiul Independenței (84), și în Parcul Cișmigiu (55).

Vezi si alte articole...