sâmbătă, februarie 24, 2024

Astăzi, 22 ianuarie 2024, Primăria Sectorului 4 a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de consolidare din Piața Unirii

Din OrasAstăzi, 22 ianuarie 2024, Primăria Sectorului 4 a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de consolidare din Piața Unirii

Primăria Sectorului 4 a semnat astăzi, pe data de 22 ianuarie 2024, contractul pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de consolidare în Piața Unirii. Plăcărea masivă de beton, veche de 100 de ani, care susține aproape întreaga zonă, se află într-o stare avansată de degradare, iar există riscul prăbușirii acesteia.

Singura ofertă depusă pentru acest proiect a fost cea a Asocierii Erbașu – Concrete Solutions – BogArt, care a fost declarată conformă în urma evaluării tehnice.

Expertizele au plasat planșeul în clasa tehnică 4 din cele 5 posibile, indicând că se află într-o stare tehnică „nesatisfăcătoare”. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, va susține o conferință de presă în aceeași zi pentru a anunța semnarea contractului și pentru a furniza informații suplimentare despre proiect, conform anunțului făcut de PS4.

„Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția efectivă a lucrărilor, atribuit, în urma unei proceduri de licitație publică încheiată la finalul anului 2023, unei asocieri de constructori și proiectanți cu renume și cu experiență în realizarea lucrărilor de infrastructură mare, va fi semnat mâine, când se va da și ordinul de începere pentru activitățile de proiectare”.

„Avem două etape. Prima: realizarea proiectului tehnic și … 9 luni de zile, începând din momentul acesta, la care adăugăm timpul necesar realizării și obținerii autorizației de construire (pe parcursul anului 2024).

Lucrările propriu-zise, șantierul va începe în 2025. În acest interval de timp, pe măsură ce vom avea date, vom informa bucureștenii despre evoluție. Este important ca toți să cunoaștem care sunt problemele, cum le rezolvăm și cum va afecta acest șantier viața noastră, a tututor.

Azi am semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic…am dat și ordinul de începere al activității de proiectare.

Aproximativ 800 de milioane de lei pentru refacerea planșeului Unirii.

Două obiective: planșeul Unirii și Pasajul Unirii.

33 de luni pentru proiectul de la planșeul Unirii.

O să se lucreze pe porțiuni, pentru a menține circulația auto și cea a pietonilor. Prin Pasajul Unirii trec peste 60.000 de mașini, zilnic.

O lucrare de o complexitate fără precedent”, a declarat primarul Sectorului 4.

Atât planșeul Unirii cât și Pasajul Unirii au fost clasificate în clasa tehnică 4, adică „nesatisfăcătoare”. Primarul Daniel Băluță a subliniat într-o conferință de presă de astăzi că, dacă aceste structuri ar fi fost încadrate în clasa tehnică 5, circulația ar fi trebuit să fie complet închisă, deoarece ar fi reprezentat o amenințare extrem de periculoasă.

Întreaga zonă centrală a Capitalei va suferi o reamenajare completă, incluzând și crearea de spații verzi.

Primarul Daniel Băluță a avertizat că anul 2025 se anunță dificil pentru locuitorii Bucureștiului.

Vezi si alte articole...