luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Astăzi, 6 iunie, se reia circulația în intersecția din Piața Victoriei

Din OrasAstăzi, 6 iunie, se reia circulația în intersecția din Piața Victoriei

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că circulația în intersecția din Piața Victoriei va fi reluată începând de astăzi. Șantierul Termoenergetica, care a durat aproximativ un an, s-a încheiat.

În această intersecție s-au desfășurat simultan trei tipuri de lucrări: înlocuirea conductei de termie, înlocuirea conductelor de apă curentă și consolidarea galeriei.

„Din această dimineață, se reia circulația în intersecția din Piața Victoriei după readucerea la starea inițială a carosabilului”, este o parte din textul postat de Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul a subliniat că au fost înlocuiți 650 de metri de conductă de termoficare și 800 de metri de conductă de apă. De asemenea, a evidențiat consolidarea structurii afectate: „Începând de astăzi, circulația este reluată pe toate benzile în Piața Victoriei.”

Lucrările în zona intersecției de la Piața Victoriei au început în toamna anului trecut, când două săpături au fost efectuate în această zonă. Una dintre ele a fost în Piața Victoriei, între Calea Victoriei și Strada Buzești, iar cealaltă a fost lângă rampa de ieșire din Pasajul Victoriei, pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Recent, primarul general, care este și candidat pentru un nou mandat, a anunțat că au început „lucrările de restabilire a situației inițiale”, după finalizarea înlocuirii conductei de termoficare și reparația galeriei.

În timpul lucrărilor de înlocuire a conductelor de termoficare, lucrătorii au descoperit cât de fragilă este structura de la Piața Victoriei. De asemenea, primarul general a menționat că în timpul acestor lucrări au început să cadă bucăți din pereții galeriei, de-a lungul Bulevardului Iancu de Hunedoara spre Bulevardul Ion Mihalache.

Vezi si alte articole...