luni, mai 27, 2024

Astăzi de plantează ultimii 5 copaci din proiectul „Coroana Verde pentru Regina Elisabeta”

Din OrasAstăzi de plantează ultimii 5 copaci din proiectul „Coroana Verde pentru Regina Elisabeta”

Continuă și astăzi proiectul „Coroana Verde pentru Regina Elisabeta”, odată cu plantarea ultimelor 5 copaci din acest sezon. Începând cu ora 12:00, echipa de la „Străzi pentru Oameni” va fi prezentă pe bulevard, în fața librăriei Humanitas.

Alături de membrii echipei proiectului, vor fi prezenți și reprezentanți ai ALPB, PMB și muncitorii implicați în această acțiune de revitalizare a Bucureștiului.

„Străzi pentru Oameni” dorește să mulțumească bucureștenilor cu spirit civic, cărora le datorează succesul acestei inițiative.

„Mulțumim tuturor celor care au contribuit și le reamintim recunoștința noastră pentru eforturile lor. De asemenea, dorim să exprimăm aprecierea față de cetățenii cu simț civic care s-au alăturat procesului de plantare astăzi. Sperăm că experiența a fost la fel de plină de satisfacții pentru ei, precum a fost pentru noi”.

Primul copac a fost plantat pe 30 aprilie pe bulevardul Regina Elisabeta, iar ultimul se va planta astăzi, 15 mai, începând cu ora 12:00. După discuții cu locuitorii din zona Parcului Cișmigiu și cu cei care trec zilnic pe bulevardul de la stația de metrou Universitate, echipa proiectului a constatat că mulți dintre copaci se află într-o stare precară.

Principala problemă a fost lipsa umbrei, care va afecta direct viața bucureștenilor vara, în timpul caniculei. S-au înregistrat temperaturi de până la 50°C pe suprafețele negre (fără copaci în jur).

În zonele în care existau copaci, temperaturile erau de aproximativ 37°C, o diferență semnificativă. Mai multe specii de copaci au fost plantate pe bulevard, inclusiv: frasin – pe cea mai mare parte din aliniament, mesteacăn – pentru zona de la Universitate, carpen sau Ginko Biloba – pentru zona din fața Parcului Cișmigiu.

Vezi si alte articole...