joi, mai 30, 2024

AstroFest 2024, în weekend, în Parcul Crângași din Sectorul 6

Din OrasAstroFest 2024, în weekend, în Parcul Crângași din Sectorul 6

În acest weekend se desfășoară AstroFest 2024, un eveniment dedicat pasionaților de astronomie și spațiul cosmic. Locul de întâlnire este Parcul Crângași din Sectorul 6 al Bucureștiului, în zilele de 17 și 18 mai 2024. Bucureștenii sunt invitați să participe și să exploreze cerul prin telescoapele aduse special pentru acest eveniment.

Standurile din jurul scenei din parc se vor deschide începând cu data de 17 mai 2024, de la ora 17:00. Participanții vor avea oportunitatea de a se bucura de diverse activități, printre care: ateliere interactive, concerte, prezentări, conferințe despre spațiu, întâlniri cu cercetători și inventatori, experiențe de Realitate Virtuală, remonstrări cu roboți și rachete, concursuri.

Principalul punct de atracție vor fi telescoapele profesionale, oferind o oportunitate unică de a observa cerul. Printre acestea se numără: un telescop de 400 mm de la AstroClubul București, telescoape de 360 mm și 500 mm de la AstROmania.

Observațiile astronomice vor începe imediat după deschiderea oficială, programată la ora 17:00. AstroClubul București va oferi și un telescop solar, care va permite participanților să observe soarele în banda îngustă H-Alpha.

„Veți vedea cromosfera Soarelui așa cum nu se vede cu ochiul liber niciodată”.

La AstroFest 2024, Institutul Astronomic al Academiei Române va fi prezent și va oferi participanților acces la diverse echipamente, printre care și un telescop Hubble în miniatură. Acesta va putea fi utilizat pentru observarea soarelui, planetelor și stelelor în timpul serii.

De asemenea, evenimentul va include o expoziție de astrofotografii, care vor fi proiectate pe scenă în Parcul Crângași. Imaginile spectaculoase sunt realizate de: Alex Babiuc, Cătălin Beldea, Ștefan Pop Cot, Marius Florea, Maximilian Teodorescu.

Organizatorii au confirmat și participarea virtuală a lui Tunç Tezel:

„Se va alătura, virtual de asta data, invitatul special Tunç Tezel. Astronom amator, fotograf și inginer turc. Este membru al The World at Night, un program internațional în care fotografi din întreaga lume surprind imagini ale cerului”.

Iată programul pentru AstroFest 2024:

Vineri, 17 mai 2024: Evenimentul începe la ora 17:00 și se încheie la ora 22:00.

Sâmbătă, 18 mai 2024: Evenimentul începe la ora 10:00 și se încheie la ora 22:00.

Participanții din București sunt informați că intrarea la AstroFest 2024 este gratuită.

Vezi si alte articole...