sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Atacuri în Marea Neagră. Mai multe nave rusești au fost distruse

ExterneAtacuri în Marea Neagră. Mai multe nave rusești au fost distruse

Noi atacuri în Marea Neagră. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că mai multe nave rusești au fost distruse. Autoritățile din Ucraina le-au transmis rușilor un mesaj dur.

Aceste noi atacuri în Marea Neagră. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat că a avariat un vas de război rus de tip „Buyan” în această dimineață în Golful Sevastopol. Marina ucraineană a distrus și nava de patrulare „Pavel Derzhavin”. Ucrainenii au atacat și submarinul „Alrosa” cu ajutorul dronelor experimentale maritime „Sea Baby”.

„După primul atac, echipele de dezasamblare mine și scafandrii ruși nu au reușit să descopere tehnologia noastră. Ieri, submarinul Alrosa a avut noroc și a reușit să scape de inovațiile noastre. Nava purtătoare de rachete de croazieră Buyan nu a putut să repete performanța submarinului Alrosa, prin urmare, a fost lovită astăzi în timpul raidului din Sevastopol de arma experimentală Sea Baby”, a anunțat SBU.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că rușii trebuie să evite apele ucrainene pentru a mai rămâne cu resturi din flota lor.

Atacuri

Atacuri la granița cu România

Și rușii au bombardat portul ucrainean Orlovka, aflat în apropiere de Isaccea. Navrom BAC și-a suspendat trecerile peste Dunăre de la Isaccea (Tulcea). Autoritățile au anunțat că au fost și doi răniți. Guvernatorul regiunii ucraine Odesa, Oleh Kiper, a declarat că în urma acestui atac a fost avariat un siloz pentru cereale.

„Alerta antiaeriană a durat aproximativ trei ore şi jumătate în regiunea Odesa din cauza atacului teroriştilor ruşi cu drone kamikaze”, a precizat Kiper pe contul său de Telegram.

Garda de Coastă a anunțat că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor.

„Traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirecționat către Galaţi Rutier. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, a anunțat Garda de Coastă.

Aceste atacuri au vizat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul românesc Isaccea. Au fost trimise și mesaje Ro-Alert.

Vezi si alte articole...