luni, iunie 17, 2024

Atenție! 6 șantiere de reparații Termoenergetica, deschise de azi în București

Din OrasAtenție! 6 șantiere de reparații Termoenergetica, deschise de azi în București

Compania Municipală Termoenergetica București anunță, printr-un comunicat, deschiderea a șase șantiere de reparații în oraș începând de astăzi.

Conform companiei de termoficare, de azi se desfășoară lucrări de înlocuire, modernizare și reparații pe conductele rețelei primare în zone din sectoarele 2, 4, 5 și 6 ale Capitalei. Aceasta înseamnă că bucureștenii din aceste sectoare vor rămâne fără apă caldă. Pe Magistrala 2 Sud – conductă Dn 700mm, în cadrul Lotului 5, Obiectivul 5 din POIM, în zona Șoselei Ștefan cel Mare din Sectorul 2, se vor efectua lucrări de demontare a unei secțiuni vechi de conductă și de montare a aproximativ 700 de metri de conducte noi. Tot în această perioadă, se vor efectua operațiuni de tăiere și montare a două curbe de conductă de aceeași dimensiune. Lucrările vor impune sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 13 puncte termice din acest sector până pe 3 iunie 2024, ora 23:00.

„În cadrul acestui obiectiv, după oprirea tehnologică și finalizarea tuturor lucrărilor va fi dat în folosință un traseu nou de aproximativ 1200 de metri din cei 2500 de metri prevăzuți în contractul finanțat din fonduri europene. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1975, această porțiune de rețea având aproape 50 ani de funcționare”.

Termoenergetica anunță că în zona străzii Bodești și a Șoselei Pantelimon din Sectorul 2 se vor efectua lucrări de reparație a conductelor, care vor impune sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către șapte puncte termice, până pe 28 mai 2024, ora 23:00. Conductele din această zonă au fost puse în funcțiune în 1992, având aproape 32 de ani de utilizare.

De asemenea, în cadrul Lotului 4, Obiectivul 20 din POIM, pe Magistrala Progresu Berceni, conductă Dn 200 mm, în zona Reșița din Sectorul 4, se vor efectua lucrări de înlocuire a conductelor. Aceste lucrări vor impune sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către 13 puncte termice, până pe 1 iunie 2024, ora 23:00. Conductele din această zonă au fost puse în funcțiune în 1976, având aproape 50 de ani de funcționare.

În zona străzii Malcoci din Sectorul 5, se lucrează tot la conducte din rețeaua termică primară.

„La controlul efectuat pe tronsonul de conductă au fost identificate 4 spărturi din care două necesită decopertarea căii rutiere. Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către cinci puncte termice, până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1978, această porțiune de rețea termică primară având aproape 46 de ani de funcționare”.

Un alt șantier al Termoenergetica se află în zona străzii Calea Giulești din Sectorul 6. Aici se lucrează la finalizarea reparațiilor pe o lungime de 400 de metri de conductă cu același diametru, ceea ce impune sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice, până pe 28 mai 2024, ora 23:00.

„Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1966, această porțiune de rețea având aproape 60 de ani de funcționare”.

Șantierul din zona Bulevardul Iuliu Maniu, din Sectorul 6, presupune finalizarea lucrărilor de reparații pe o lungime de 60 de metri de conductă cu același diametru, anunță Termoenergetica.

„Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către trei puncte termice, până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1970, această porțiune de rețea termică primară având aproape 52 de ani de funcționare”.

Termoenergetica mai transmite că „finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat„.

 

Vezi si alte articole...