miercuri, aprilie 17, 2024

Atenție! A fost simplificat procesul pentru închirierea locurilor de parcare pentru mașini și biciclete, în Sectorul 6

Din OrasAtenție! A fost simplificat procesul pentru închirierea locurilor de parcare pentru mașini și biciclete, în Sectorul 6

Locuitorii din Sectorul 6 al Bucureștiului sunt informați că procesul de închiriere a locurilor de parcare pentru mașini și biciclete a fost simplificat. Primăria Sectorului 6 anunță că acum cererile pot fi anulate online.

„Am simplificat procesul de închiriere a locurilor de parcare pentru mașini și biciclete!, anunță Primăria Sectorului 6 într-o postare pe pagina de Facebook„.

De acum înainte, locuitorii din Sectorul 6 al Bucureștiului pot anula cererile în mod simplu și rapid, online. Această măsură vine în ajutorul cetățenilor, care nu mai sunt obligați să se deplaseze la sediul Administrației Comerciale Sector 6 pentru a depune cererile semnate. Simplificarea procesului este deosebit de utilă pentru cei care solicită locuri de parcare pentru biciclete.

Mai exact, atunci când un anumit suport pentru biciclete pentru care s-a depus o cerere este deja ocupat, locuitorii Sectorului 6 pot depune o cerere pentru un alt suport de la o altă adresă, doar dacă anulează prima cerere. Primăria Sectorului 6 explică motivele pentru care până acum anularea cererilor se putea face doar în format fizic sau cu semnătură digitală.

„Până acum, din motive de securitate, anularea unei cereri se făcea doar fizic sau cu semnătură digitală, online”.

O veste bună este că, începând cu acest weekend, și locuitorii din București care nu dețin semnătură digitală au posibilitatea să-și anuleze cererile online, folosindu-se de CNP-ul lor, printr-un link securizat.

„‼️ATENȚIE! Acțiunea este ireversibilă și odată anulată cererea, pierdeți locul pe lista de așteptare. Facilitatea aceasta îi ajută mai degrabă pe cei care doresc loc de parcare pentru biciclete, NU pentru mașini”, precizează PS6.

La începutul lunii februarie, Administrația Comercială a Sectorului 6 a pus la dispoziție 500 de locuri de parcare destinate bicicletelor, în cadrul a 10 parcări amenajate în sectorul respectiv. În prezent, mai sunt disponibile locuri de parcare în parcările de pe strada George Ranetti și bulevardul Anul 1864.

Având în vedere cererea crescută, Primăria Sectorului 6 anunță că intenționează să amenajeze încă 10 parcări destinate bicicletelor.

„Pentru că cererea este mare, nu ne oprim aici, ci vom amenaja încă zece, în acest an. Astfel, până la finalul anului 2024, vom ajunge la 1.200 de locuri de parcare pentru biciclete, în Sectorul 6”, a concluzionat PS6.

Vezi si alte articole...