marți, iunie 18, 2024

Atenție! Astăzi și sâmbătă, bucureștenii din Sectorul 6 își pot steriliza, în mod gratuit, câinii de rasă comună

Din OrasAtenție! Astăzi și sâmbătă, bucureștenii din Sectorul 6 își pot steriliza, în mod gratuit, câinii de rasă comună

Primăria Sectorului 6 a anunțat că, în această săptămână, cetățenii din București își pot steriliza câinii de rasă comună în mod gratuit. Punctul de sterilizare este situat în zona Militari. Campania de microcipare și sterilizare pentru câinii de rasă comună, organizată de Primăria Sectorului 6, va avea loc în data de joi, 16 noiembrie, și sâmbătă, 18 noiembrie.

Astăzi, între orele 08:00 și 17:00, locuitorii Bucureștiului sunt invitați să se prezinte în zona Militari, în apropierea Școlii 156, unde este amplasat punctul de sterilizare gestionat de medici veterinari.

Sâmbătă, procedurile de sterilizare și microcipare vor continua în intervalul 08:00 – 14:00.

„Mâine, între orele 8:00 – 17:00, și sâmbătă, de la 8.00 la 14.00, echipa de medici veterinari vă așteaptă. Vă puteți programa patrupedul la numărul de telefon 0729.955.405”, a declarat PS6 pe Facebook.

În continuare, echipa dedicată microcipării și sterilizării va transfera activitățile în zona Drumul Taberei, în intervalul 20 noiembrie – 20 decembrie 2023. Cabinetul medical va fi amplasat pe Aleea Istru 6.

Programările pentru cabinetul din Drumul Taberei pot fi efectuate la același număr de telefon menționat anterior. Totodată, Primăria Sectorului 6 a informat proprietarii de câini că transportul, intervenția și tratamentul post-operator vor fi asigurate pentru animalele lor. Toate aceste proceduri sunt oferite gratuit.

„De luna trecută, am demarat campania de sterilizare și microcipare a câinilor cu stăpân, pentru a stopa înmulțirea necontrolată și abandonarea puilor pe stradă.
Acțiunea a demarat în Giulești, iar până acum au fost sterilizate peste 300 de patrupede”, mai menționează PS6.

În luna octombrie, în comuna Periș din județul Ilfov, a avut loc o campanie gratuită de sterilizare. Cu toate că echipa responsabilă cu campania oferea serviciul de transport, o femeie a ales să-și aducă cățelul pentru sterilizare într-o roabă.

Cu siguranță, câinele a fost plasat într-o cușcă, iar apoi cușca a fost așezată în roabă.

„Unii fac totul. Tot ce pot. Numai să rezolve problema, să facă diferența. Doamna din fotografie nu a avut mașină să aducă câinele la sterilizat, în locația noastră din Periș. Știa că asigurăm transportul atunci când e cazul, dar a ales să-l aducă cu roaba”, a transmis Protecția Animalelor CJ Ilfov.

 

Vezi si alte articole...