sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Atenție! Debarcaderul din Parcul Drumul Taberei va funcționa de marți până duminică, între orele 16:30 și 21:30

Din OrasAtenție! Debarcaderul din Parcul Drumul Taberei va funcționa de marți până duminică, între orele 16:30 și 21:30

Administrația Comercială Sector 6 a anunțat o modificare a programului de funcționare al debarcaderului din Parcul Drumul Taberei și a transmis informațiile cu privire la noul program. Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, administrația a comunicat că ajustarea programului este necesară din cauza temperaturilor ridicate prognozate în perioada următoare.

Astfel, bucureștenii vor avea posibilitatea să se plimbe cu lebedele și bărcuțele conform unui nou program. Debarcaderul va fi deschis de marți până duminică, între orele 16:30 și 21:30. Plimbările cu ambarcațiunile pe lacul din Parcul Drumul Taberei au început pe 15 mai, iar programul stabilit inițial a fost între 11:00 și 21:00.

Tariful pentru o călătorie de o oră este de 15 lei, iar pentru jumătate de oră este de 10 lei. Copiii cu vârsta sub 12 ani pot beneficia de plimbări gratuite.

Se prognozează temperaturi din ce în ce mai ridicate în București și în întreaga țară în perioada următoare. Specialiștii recomandă locuitorilor Capitalei să rămână în case joi, 13 iulie, în special în intervalele cu temperaturi extreme.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza specială pentru București. În intervalul 12-16 iulie 2023, se așteaptă temperaturi ridicate și zile însorite. ANM a avertizat că valul de căldură se va intensifica și că va fi instalată canicula. Într-una dintre zile, temperatura maximă poate atinge 39 de grade Celsius. De asemenea, sunt prognozate fenomene de instabilitate atmosferică miercuri și joi seara.

Valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35….37 de grade, iar în după-amiaza zilei de joi (13 iulie) se va situa în jurul valorii de 39 de grade. Minimele termice vor fi de 19…22 de grade.
Probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice va fi mai ridicată în cursul serilor și al nopților de 12 și 13 iulie.

Vezi si alte articole...