luni, iulie 15, 2024

Atenție! Începând cu luna iulie, traficul între bulevardul Ion Mihalache și Podul Constanța va avea de suferit

Din OrasAtenție! Începând cu luna iulie, traficul între bulevardul Ion Mihalache și Podul Constanța va avea de suferit

Circulația va fi afectată din cauza lucrărilor la Magistrala 6 de metrou. Mașinile și mijloacele de transport în comun vor avea accesul aproape complet restricționat între bulevardul Ion Mihalache și Podul Constanța. Aceasta este o măsură pe termen lung, deoarece lucrările vor îngreuna traficul pentru aproape doi ani.

Lucrările la Magistrala 6 de metrou vor afecta semnificativ circulația în nordul Bucureștiului, în zona dintre Podul CFR Constanța și bulevardul Ion Mihalache, odată cu începerea lucrărilor de amenajare a stațiilor și a traseului de metrou. Potrivit Mobilitate.eu, circulația tramvaielor și a troleibuzelor va fi complet oprită pe durata lucrărilor. Între timp, traficul auto va fi deviat pe străzi secundare pentru a evita zona de lucru.

Traficul între Podul Constanța și bulevardul Ion Mihalache va fi paralizat din cauza șantierului Magistralei 6. Totuși, zona Podului CFR Constanța nu va fi afectată de aceste lucrări, însă toate traseele care traversau acest tronson vor fi deviate pentru aproximativ 1-2 ani. Lucrările vor începe în prima parte a lunii iulie, când va fi anunțat și planul final ce include devierea traseelor mijloacelor de transport în comun. Conform Mobilitate.eu, liniile 3, 24 și 45 vor fi suspendate pe durata lucrărilor, fiind înlocuite de linia 53, care va circula între stațiile Mezes – Cartier Dămăroaia și linia 42, între Vasile Pârvan și Piața Presei. Aceste modificări vor fi în vigoare doar câteva luni, deoarece modernizarea liniilor de tramvai de pe bulevardul Ion Mihalache, Expoziției, Bucureștii Noi, str. Piatra Morii și din Dămăroaia va duce la devieri suplimentare.

Circulația troleibuzelor va fi și ea oprită, cu o singură excepție: linia 97, pe care circulă troleibuze noi, cu autonomie, ce se pot decupla de la rețea în timp ce se află pe traseu. Din cauza traficului deviat, și linia 97 va avea întârzieri, crescând timpii de așteptare pentru pasageri.

Linia 86 va circula normal între Stadionul Național și Clăbucet, iar întoarcerea se va face pe o buclă provizorie, pe Calea Griviței. De asemenea, STB și TPBI vor înființa linia 95, care va face legătura între Dridu și Străulești, și vor modifica rețeaua de contact la intersecția dintre Pajura și Bucureștii Noi. Pe această linie 95 vor fi introduse troleibuze de nouă generație, Solaris.

Stadiul lucrărilor În prezent, lucrările sunt în grafic, construindu-se pereții mulați din noile stații prevăzute pe Magistrala 6, fiind realizate doar devieri parțiale. A doua jumătate a acestui an va aduce lucrări de anvergură pe traseul de metrou ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni și nordul Capitalei, afectând serios circulația în aceste zone pentru cel puțin un an, anunță Mobilitate.eu.

Vezi si alte articole...