joi, octombrie 10, 2024

Atenție! Mâine, 2 octombrie încep lucrările la infrastructura trecerii la nivel de cale ferată de la intersecția Drumul între Tarlale – Șos. Industriilor – Șos. Cățelu

Din OrasAtenție! Mâine, 2 octombrie încep lucrările la infrastructura trecerii la nivel de cale ferată de la intersecția Drumul între Tarlale – Șos. Industriilor – Șos. Cățelu

Primăria Sectorului 3 anunță, printr-o postare pe Facebook, că în perioada următoare vor avea loc lucrări la infrastructura trecerii la nivel de cale ferată de la intersecția Drumul între Tarlale – Șos. Industriilor – Șos. Cățelu, cu scopul de a reduce semnificativ timpul de traversare a căii ferate.

Șoferii sunt informați că traficul din zonă va fi afectat în perioada 2-16 octombrie.

„Pe parcursul lucrărilor, circulația auto va fi restricționată pe o bandă. Agenți permanenți vor asigura traversarea în siguranță a intersecției”.

Administrația informează că lucrările includ montarea de dale elastice și extinderea trecerii la nivel de cale ferată la 14,40 metri. De asemenea, în aceeași perioadă, va fi instalat un nou sistem de bariere, adaptat noilor dimensiuni ale drumului.

Totodată, călătorii care utilizează Linia 802 Titan Sud – Oltenița vor fi îmbarcați de pe un peron temporar.

După finalizarea lucrărilor, Drumul între Tarlale va avea două benzi pe sens și trotuare pietonale laterale. În prezent, strada dispune de o bandă pe fiecare sens, cu o lățime a carosabilului de 7 metri și trotuare pietonale adiacente denivelate, conform informațiilor de pe site-ul Primăriei Sectorului 3.

Conform prevederilor HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice pentru obiectivele/proiectele de investiții finanțate din fonduri publice, prin HCLS3 nr. 138/2020 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Creșterea capacității de circulație auto pe strada Drumul între Tarlale”, cu o valoare totală de 28.662.189,40 lei, inclusiv TVA, din care C+M 26.822.952,35 lei, inclusiv TVA.

Prin acest proiect se urmărește: reducerea timpului de deplasare pentru autovehiculele care tranzitează zona; reducerea poluării prin scăderea consumului de carburant per unitate de distanță; dezvoltarea infrastructurii existente și creșterea siguranței în trafic prin asigurarea unei infrastructuri moderne, conformă cerințelor actuale, atât în ceea ce privește structura rutieră, cât și utilitățile acesteia; degrevarea zonei prin direcționarea și separarea sensurilor de trafic; ridicarea standardelor civice și de mediu la un nivel mult mai ridicat comparativ cu situația actuală.

Vezi si alte articole...