joi, octombrie 10, 2024

Atenție! Noua dată limită de depunere a ofertelor pentru extinderea Magistralei 4 de metrou este 8 octombrie

Din OrasAtenție! Noua dată limită de depunere a ofertelor pentru extinderea Magistralei 4 de metrou este 8 octombrie

Noua dată limită pentru depunerea ofertelor în vederea extinderii Magistralei 4 de metrou este 8 octombrie, după ce licitația a fost contestată și suspendată în luna august. Recent, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților a respins contestația. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că firmele pot depune ofertele pentru proiectarea și execuția Magistralei 4 de metrou până la 8 octombrie 2024. Licitația a fost contestată de FCC Construccion și suspendată în luna august.

„Recent, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația făcută de un constructor spaniol, în luna august, așa că putem trece mai departe, cu seriozitate, către următoarele faze ale licitației publice derulate de Sectorul 4 al Municipiului București, alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei”.

După semnarea contractului pentru execuția lucrărilor, constructorul va avea la dispoziție aproximativ 60 de luni pentru finalizarea acestora, dintre care 10 luni vor fi alocate fazei de proiectare. Finanțarea pentru Magistrala de metrou va proveni din fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 miliarde euro.

Noua linie de metrou M4 va include 14 stații, amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul. Trenurile vor traversa sectoarele 1, 4 și 5, precum și comuna Jilava din Ilfov. Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2, Știrbei Vodă, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Uranus, George Rozorea, Chirigiu, Filaret, Eroii Revoluției 2, George Bacovia, Toporași, Nicolae Cajal, Luică, Giurgiului, Gara Progresul.

În contestația depusă pe SEAP se menționează următoarele, conform Club Feroviar:

„Deși procedura de achiziție este una dintre cele mai mari și valoroase organizate vreodată în România, modalitatea neclară, incompletă și nelegală în care Autoritatea Contractantă a înțeles să răspundă la cele 603 de solicitări de clarificare pentru Lotul 1 impune restabilirea echilibrului părților prin intermediul prezentei contestații, autoritatea răspunzând la numeroase solicitări de clarificare în sensul că aspectele vor fi lămurite și discutate în faza de execuție a contractului, la elaborarea proiectului tehnic, doar cu ofertantul declarat câștigător, deși aceste informații sunt absolut necesare ofertanților atât pentru elaborarea ofertelor, cât și autorității pentru compararea și departajarea acestora, fiind o componentă a principiilor transparenței, tratamentului egal și nediscriminării”.

Vezi si alte articole...