luni, aprilie 15, 2024

Atenție! Restricții de trafic la Pasajul Doamna Ghica, vineri și sâmbătă, 23-24 februarie

Din OrasAtenție! Restricții de trafic la Pasajul Doamna Ghica, vineri și sâmbătă, 23-24 februarie

Trustul de Clădiri Metropolitane București a emis anunțul privind restricțiile de trafic la Pasajul Doamna Ghica pentru vineri și sâmbătă, 23-24 februarie. Circulația pe prima bandă, în direcția de la Piața Delfinului către Bulevardul Lacul Tei, va fi afectată din cauza necesității de înlocuire a unui capac de cămin.

În data de 21 februarie 2024, TCMB a descoperit un defect de fabricație la un capac de cămin de la Pasajul Doamna Ghica, care necesită înlocuire imediată. Acesta se află pe sensul de mers de la Piața Delfinului spre Bulevardul Lacul Tei.

Astfel, pentru efectuarea lucrărilor de înlocuire a capacului de cămin, TCMB a anunțat șoferii că, în perioada 23-24 februarie 2024, circulația va fi restricționată pe prima bandă a pasajului.

„În perioada 23-24 februarie 2024 traficul pe prima bandă va fi restricționat pentru reparații de schimbare a acestuia”.

Trustul de Clădiri Metropolitane își exprimă scuzele pentru neplăcerile cauzate și le mulțumește locuitorilor din București pentru înțelegere.

Pasajul Doamna Ghica, inaugurat în septembrie 2023, a fost deschis cu o întârziere de trei ani față de termenul inițial de finalizare, care era în mai 2020. Pasajul conectează zonele Pipera și Pantelimon, având patru benzi de circulație (două pe fiecare sens), o lungime de 216 metri și rampe de acces cu lungimi de 96 de metri fiecare.

Această construcție este echipată cu un sistem de senzori care transmit informații către Facultatea de Construcții pentru monitorizarea și analizarea comportamentului structurii în fața stresului rutier.

Costurile lucrărilor au depășit 110 milioane de euro, iar construcția a implicat o perioadă lungă de așteptare și disconfort pentru locuitorii din București, care au fost afectați de șantierul în timpul activităților lor zilnice. Primăria Sectorului 2 a contribuit și ea financiar la acest proiect.

Pasajul Doamna Ghica a fost realizat de Primăria Municipiului București, cu Trustul de Clădiri Metropolitane ca și constructor.

Vezi si alte articole...