miercuri, februarie 28, 2024

Atenție! Se modifică modul în care pot fi folosite parcările de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din Sectorul 4

Din OrasAtenție! Se modifică modul în care pot fi folosite parcările de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din Sectorul 4

Administrația locală informează că a adoptat modelul parcării de la stația de metrou Tudor Arghezi și a decis să modifice modalitatea de utilizare a parcărilor de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din Sectorul 4. Persoanele care optează să-și parcheze mașinile aici și apoi să utilizeze metroul vor plăti o taxă de 3 lei pe zi, în intervalul orar 05:00 – 23:00. Tariful pentru perioada 23:00 – 05:00 este diferit. Această facilitate va fi disponibilă la patru stații de metrou din Sectorul 4. Primarul Sectorului 4 a făcut anunțul, subliniind că administrația locală încurajează utilizarea metroului în măsura posibilului.

„Urmând modelul parcării de la stația de metrou Tudor Arghezi, am decis să modificăm, în folosul oamenilor, modul în care pot fi utilizate parcările de tip Park&Ride de la stațiile de metrou din sectorul nostru”, transmite Daniel Băluță într-o postare pe pagina de Facebook.

Prin urmare, cei care aleg să utilizeze metroul au posibilitatea să își parcheze mașinile în parcările special amenajate în apropierea stațiilor de metrou. Tarifele practicate sunt următoarele:

Între orele 05:00 – 23:00, pe durata întregii zile de funcționare a trenurilor de metrou, la un cost de doar 3 lei, indiferent de numărul de ore de staționare în acest interval orar.

Pe timpul nopții, în intervalul orar 23:00 – 05:00, prețul este de 3 lei pe oră.

Această facilitate va fi disponibilă la patru parcări de la stațiile de metrou din Sectorul 4: Tudor Arghezi, Berceni, Dimitrie Leonida, Timpuri Noi.

Este important de menționat că parcarea de la stația Tudor Arghezi a fost oferită gratuit timp de o lună, iar apoi Primăria Sectorului 4 a anunțat că, începând cu data de 16 decembrie, va intra în vigoare un tarif pentru parcarea respectivă. Aceasta dispune de 310 locuri, fiind o parcare supraetajată. Există, de asemenea, 44 de locuri de parcare publice la exterior, cu un tarif distinct: 1 leu pentru două ore, între orele 08:00 – 18:00, de luni până duminică, iar în afara acestui interval, cele 44 de locuri de parcare pot fi utilizate gratuit.

Vezi si alte articole...