sâmbătă, octombrie 5, 2024

Atenție! Se modifică stația în care vor opri trenurile de pe ruta Titan Sud-Oltenița

Din OrasAtenție! Se modifică stația în care vor opri trenurile de pe ruta Titan Sud-Oltenița

Odată cu impunerea restricțiilor pe Drumul Între Tarlale, se va schimba și stația în care vor opri trenurile de pe ruta Titan Sud-Oltenița. Primăria Sectorului 3 a anunțat că, în perioada 2-16 octombrie 2024, se vor efectua lucrări la infrastructura trecerii la nivel de cale ferată aflată la intersecția Drumul Între Tarlale – Șos. Industriilor – Șos. Cățelu, cu scopul de a reduce semnificativ timpul necesar traversării căii ferate.

Pe durata acestor lucrări, circulația rutieră va fi restricționată la o singură bandă. În plus, un expert de pe grupul de Facebook „Info Trafic București și Ilfov” a informat că trenurile pe ruta Titan Sud-Oltenița vor circula cu transbordare în stația București Sud.

„Debarcarea călătorilor se face pe un peron amenajat temporar de către PS3 în zona trecerii la nivel cu calea ferată din intersecția Drumul Între Tarlale X Șoseaua IndustriilorvX Șoseaua Gării Cățelu”, se precizează în postare.

Administrația anunță că lucrările constau în montarea de dale elastice și lărgirea trecerii la nivel de cale ferată la 14,40 metri. De asemenea, în aceeași perioadă, va fi instalat un nou sistem de bariere adaptat la noile dimensiuni ale străzii.

Drumul Între Tarlale va fi extins la două benzi pe sens, având și două trotuare pietonale amplasate lateral, conform informațiilor disponibile pe site-ul PS3.

În conformitate cu prevederile HG nr. 907/2016, care reglementează etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice pentru proiectele de investiții finanțate din fonduri publice, HCLS3 nr. 138/2020 a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Creșterea capacității de circulație auto pe strada Drumul Între Tarlale”, cu o valoare totală de 28.662.189,40 lei, inclusiv TVA, din care C+M reprezintă 26.822.952,35 lei, inclusiv TVA. Prin acest proiect se urmăresc următoarele obiective:

Reducerea timpului de deplasare a autovehiculelor care tranzitează zona;

Scăderea gradului de poluare prin diminuarea consumului de carburant pe unitatea de distanță;

Dezvoltarea infrastructurii existente și creșterea siguranței participanților în trafic, prin asigurarea unei infrastructuri moderne, conforme cu cerințele actuale, atât din perspectiva structurii rutiere, cât și a utilităților acesteia;

Degrevarea zonei prin orientarea și separarea sensurilor de trafic;

Stabilirea unor standarde civice și de mediu mult mai ridicate comparativ cu situația actuală.

Vezi si alte articole...