miercuri, aprilie 17, 2024

Atenție, șoferi! Locurile de parcare de pe strada Oițelor din Sectorul 4 vor fi de acum cu plată

Din OrasAtenție, șoferi! Locurile de parcare de pe strada Oițelor din Sectorul 4 vor fi de acum cu plată

Pe strada Oițelor din Sectorul 4, situată paralel cu Bulevardul Dimitrie Cantemir, zeci de locuri de parcare au fost deschise pentru utilizarea publicului, impunând plata. Mobilitate Urbană Sector 4 a anunțat tarifele pentru aceste locuri. Începând de ieri, 20 februarie, cele 54 de locuri de parcare de pe Strada Oițelor intră în regim de parcare publică cu plată.

Mobilitate Urbană Sector 4 a comunicat pe pagina sa de Facebook că tariful pentru ocuparea unui loc este de 1 leu pentru două ore, în intervalul orar 8:00 – 18:00, în zona verde. De asemenea, se va putea opta pentru un abonament lunar nenominal, cu tariful de 60 de lei pe lună, începând din 1 martie 2024.

Abonamentele sunt valabile doar pe durata lunii pentru care au fost achiziționate.

De asemenea, la sfârșitul lunii ianuarie, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că parcarea de la Timpuri Noi, situată în apropierea stației de metrou, a fost redeschisă. Această parcare a fost construită în 2022 pe un teren disputat de PS4 și după ce arborii de acolo au fost tăiați ilegal.

„Parcarea de la Timpuri Noi este din nou funcțională, după ce a fost retrasată și poate fi folosită în sistem park&ride, la fel ca toate spațiile de acest fel aflate în proximitatea stațiilor de metrou”.

Aici, un loc de parcare costă 3 lei pe zi în intervalul orar 05:00–23:00 și 3 lei pe oră în timpul nopții, între 23:00 și 05:00. La acea vreme, Primăria Capitalei a declarat pentru Hotnews.ro că nu a eliberat niciun aviz de defrișare, iar firma angajată de Primăria Sectorului 4 pentru lucrări a primit o amendă de 5.000 de lei pentru tăierea ilegală a copacilor.

Cu toate acestea, parcarea de la Timpuri Noi a fost inaugurată în decembrie 2022, oferind un total de 50 de locuri de parcare noi.

Vezi si alte articole...