miercuri, februarie 21, 2024

Atenție, șoferi! S-a închis Strada Negustori din Sectorul 2. Se va amenaja Noul Centru Vechi al Bucureștiului

ActualitateAtenție, șoferi! S-a închis Strada Negustori din Sectorul 2. Se va amenaja Noul Centru Vechi al Bucureștiului

Atenție, șoferi! Strada Negustori din Sectorul 2 a fost închisă. Administrația locală, în parteneriat cu Banca Mondială, are în plan amenajarea „Noului Centru Vechi al Bucureștiului”.

Deja începând din octombrie 2023, Primăria Sectorului 2 a anunțat că primele străzi care vor fi reconfigurate sunt Strada Negustori și Strada Plantelor. Un membru al comunității „Info Trafic Bucuresti si Ilfov” a adus la cunoștința publicului, prin intermediul grupului de Facebook, că Strada Negustori din Sectorul 2 a fost închisă și a postat imagini cu șantierul. De asemenea, individul a menționat că a fost închisă și porțiunea de la intersecția dintre Bulevardul Hristo Botev și Strada Paleologu.

„S-a închis strada Negustori și pe porțiunea Hristo Botev-Paleologu”, a comunicat Abdula V.

În octombrie 2023, Primăria Sectorului 2 a dezvăluit planurile pentru crearea unui al doilea Centru Vechi în București, în parteneriat cu Banca Mondială. Proiectul vizează o reconfigurare urbanistică pentru a elibera mai mult spațiu pentru pietoni. Inițial, străzile „Negustori” și „Plantelor” sunt primele care urmează să fie reconfigurate, iar ulterior, lucrările se vor extinde către întreaga zonă de la Piața Sf. Ștefan către centrul orașului. Acest proiect urmărește reamenajarea întregii zone delimitate de Strada Histro Botev, Calea Călărași, Strada Sf. Ștefan și Bulevardul Carol I.

La sfârșitul lunii ianuarie 2024, Primăria Sectorului 2 a anunțat că piațeta de la intersecția străzilor Plantelor x Mântuleasa x Negustori va fi reabilitată. Această investiție este parte a proiectului „Noul Centru Vechi al Bucureștiului”. După finalizarea lucrărilor, această zonă istorică din Sectorul 2 va deveni un punct de atracție și un loc de relaxare atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii orașului.

Scopul acestor intervenții este de a extinde suprafața de spațiu verde și de a reduce poluarea. De asemenea, în ianuarie 2024, Primăria Sectorului 2 a anunțat că fosta Piață Italiană (Piațeta Dr. Milan Rastislav Stefanik) va fi reabilitată, modernizată și transformată într-un spațiu verde.

Vezi si alte articole...