duminică, februarie 25, 2024

Atenție! Va începe amenajarea grădinile blocurilor din cartierul Militari, transmite Primăria Sectorului 6

Din OrasAtenție! Va începe amenajarea grădinile blocurilor din cartierul Militari, transmite Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 informează locuitorii din București că în perioada următoare se vor amenaja grădinile blocurilor din cartierul Militari. Echipele de la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 intervin pe Șoseaua Virtuții. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, are în plan implementarea conceptului de oraș-parc în aria pe care o administrează. În acest sens, începând din 2022, mai multe spații verzi din Sectorul 6 au fost reamenajate.

Acum, Primăria anunță că lucrările pentru amenajarea spațiilor verzi de pe Șoseaua Virtuții au fost demarate. Până în prezent, administrația publică a anunțat că gardurile grădinilor de bloc au fost demontate. În viitor, aceste spații vor fi amenajate cu gazon, copaci și jardiniere cu flori. Suprafața totală care va fi amenajată în cadrul acestor lucrări este de 3.000 de metri pătrați, conform informațiilor transmise de administrația publică. Primăria Sectorului 6 a transmis:

„Muncitorii profită de vremea care s-a îmbunătățit și, în aceste zile, curăță și afânează terenul, montează sistemul de irigații și construiesc alveole discrete și elegante, în interiorul cărora vor fi mici grădini”.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este luna aprilie a anului 2024. Primarul Ciprian Ciucu a declarat următoarele:

„Conceptul de oraș-parc prinde și atrage. Tehnologia folosită este ca și cum ai face un parc nou: aducem pământ fertil, tragem irigații, punem iluminat public, mobilier stradal, plantăm arbori și plante perene autohtone (trandafiri, lavandă, magnolii etc.). Și vorbim de hectare nu de amenajări punctuale. Abia aștept să vină primăvara”.

Până în prezent, au fost amenajați un total de 140.000 de metri pătrați de spații verzi în Sectorul 6. De asemenea, administrația publică a plantat mai mult de 7.000 de arbori.

Vezi si alte articole...