vineri, iulie 19, 2024

Au fost deschise trei locuri de joacă noi în Parcul Herăstrău și un loc de fitness în Parcul Izvor

Din OrasAu fost deschise trei locuri de joacă noi în Parcul Herăstrău și un loc de fitness în Parcul Izvor

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis ieri printr-o postare pe Facebook că au fost inaugurate trei locuri de joacă noi în Parcul Herăstrău și un loc de fitness în Parcul Izvor, după finalizarea procesului de modernizare.

„De astăzi, copiii se pot juca aici în spații complet modernizate, cu toate elementele înlocuite și aduse la standardele de siguranță ale anului 2024”.

Aceste noi locuri de joacă, conform informațiilor oferite de Nicușor Dan, sunt dotate cu elemente inclusiv pentru copiii care necesită echipamente adaptate special nevoilor lor, cum ar fi leagăne și carusele specifice. Primarul general a anunțat și că în zilele următoare Primăria Capitalei va inaugura alte șapte locuri de joacă în parcurile Carol, Floreasca și Regele Mihai I (Herăstrău).

De asemenea, Nicușor Dan a menționat că ALPAB a încheiat un contract de mentenanță pe o perioadă de 48 de luni, care include verificări trimestriale obligatorii și intervenții prompte la nevoie.

Într-un comentariu la postarea sa pe Facebook, o locuitoare din București i-a atras atenția primarului general că există totuși o mică problemă cu noile locuri de joacă amenajate recent.

„O rugăminte. toate locurile de joacă făcute în ultimul timp par exclusiv pentru bebelusi sau copii de 2-3 ani. Practic, de la 5 ani nu mai au nimic pe care sa se dea. Toate toboganele sunt foarte mici. Și în alte parcuri/locuri de joacă s-au demontat cele mai mari și înlocuit peste tot cu aceste piese foarte mici. Ele sunt ok, dar hai sa diversificam puțin, mai ales unde este spațiu de făcut ceva pentru ambele categorii. Ok, nu au ce căuta adolescenții lângă copii mici, dar măcar pana la 8-9 ani ar trebui sa poată veni”.

În timp ce o altă doamnă îi aduce aminte primarului general de necesitatea urgentă de îngrijire a întregului Parc Herăstrău:

„Pe când o reabilitare generală a parcului Herăstrău? Trotuarele au nevoie de reparații, niște lumină nu ar strica, o toaletare a vegetației, niște piste de biciclete nu ar strica, etc. Este un parc superb, cam lăsat în paragină. Vă rugăm să-l ajutați să fim mândri de el domnule Nicușor Dan . Mulțumim anticipat”.

 

Vezi si alte articole...