joi, mai 23, 2024

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a două fântâni ornamentale din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)

Din OrasAu fost finalizate lucrările de reabilitare a două fântâni ornamentale din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că s-au încheiat lucrările de reabilitare a două fântâni ornamentale din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). În luna august, acesta declarase că patru fântâni din parcul respectiv vor fi supuse unor lucrări de reparații. Finalizarea lucrărilor de reabilitare la fântânile ornamentale „Orangerie” și „Baraschi” din zona Expo Flora a Parcului Regele Mihai I (Herăstrău) a fost anunțată de Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Pentru aceste intervenții, s-au obținut toate avizele necesare, inclusiv cel de la Ministerul Culturii, conform declarațiilor primarului Capitalei. De asemenea, în zilele următoare, se așteaptă finalizarea lucrărilor la fântânile „Aluniș” (Iaz) din zona Lac (Herăstrăul vechi) și „Crinul” din apropierea Berăriei H.

Primarul general al Capitalei a anunțat în luna august că lucrările de reabilitare a patru fântâni ornamentale din Parcul Regele Mihai I urmează să fie demarate. Acestea sunt:

  1. „Orangerie,” situată în zona Expo Flora (Herăstrăul vechi).
  2. „Baraschi,” situată în zona Expo Flora.
  3. „Aluniș” (Iaz), aflată în zona Lac (Herăstrăul vechi).
  4. „Crinul,” situată în apropierea Berăriei H.

Conform informațiilor furnizate de Nicușor Dan, se aștepta ca lucrările la cele cinci fântâni să fie finalizate în aproximativ două luni și jumătate, până la jumătatea lunii octombrie.

„Până la jumătatea lunii octombrie Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București va finaliza lucrările la toate cele 5 fântâni”.

Nicușor Dan a emis un anunț prin care le cere firmelor interesate să participe la licitația pentru lucrările de consolidare și renovare a Muzeului Gheorghe Tattarescu, situat la adresa str. Domnița Anastasia nr. 7.

Valoarea totală a contractului este de 12,9 milioane lei și va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Durata estimată pentru proiectare și execuție este de 26 de luni, cu o perioadă de garanție de 5 ani.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru data de 15 noiembrie.

„Locuința pictorului Gheorghe Tattarescu, construită în anul 1855, este singura reședință particulară în formă de han, a cărei vechime ajunge la începutul secolului al XIX-lea. Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente și piese de mobilier, ce au aparținut atât artistului, cât și familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer.

Gheorghe Tattarescu a fost întemeietorul Școlii Naționale de Arte Frumoase (1864), iar operele sale plastice sunt prezente în numeroase muzee și colecţii din țară și străinătate. Tattarescu a fost, de asemenea, cel mai de seamă pictor religios din România: a pictat 58 de biserici, printre care cele din București: Colțea, Zlătari, Sf. Spiridon, Crețulescu și Enei”.

Puteți găsi informații suplimentare despre licitație AICI.

 

Vezi si alte articole...