duminică, februarie 25, 2024

Au fost finalizate lucrările de reabilitare la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din București

Din OrasAu fost finalizate lucrările de reabilitare la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din București

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” este complet reabilitat, elevii se vor putea întoarce în sălile de clasă. Primăria Sectorului 6 a comunicat că elevii pot reveni în sălile de clasă, începând cu luni, 26 februarie 2024.

Lucrările de reabilitare la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din București au fost finalizate, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 6 în data de luni, 12 februarie 2024.

„În această dimineață a avut loc RECEPȚIA LUCRĂRILOR DE REABILITARE. O comisie formată din reprezentați ai școlii și ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ISU, Disciplina în Construcții, Poliția Locală Sector 6, Administrația Școlilor Sector 6, arhitecți, proiectanți, executant, toți aceștia au inspectat cu lux de amănunte tot: interior, exterior, spații tehnice”.

Primăria a comunicat că în săptămâna următoare va achiziționa mobilierul necesar pentru liceu, iar începând de luni, 26 februarie 2024, elevii se vor întoarce din vacanța la ski în săli de clasă complet noi.

În plus, primarul Ciprian Ciucu a anunțat că în această săptămână vor fi finalizate recepțiile a 5 școli reabilitate, și anume: Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Școala Gimnazială „Sf. Calinic de la Cernica”, Școala profesională specială pentru deficienți de auz „Sfânta Maria”, Colegiul Tehnic „Petru Maior”, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”.

„Gheorghe Asachi” e prima școală recepționată pe anul acesta și arată foarte bine, este renovată, totul este nou. Copiii vor reveni aici imediat după vacanța de iarnă”, a spus Ciprian Ciucu.

Toate cele cinci școli care au fost reabilitate și recepționate în această săptămână vor fi mobilate și dotate în săptămâna următoare. Începând de luni, 26 februarie 2024, instituțiile de învățământ vor fi din nou populate de elevi și profesori.

Iată cum se va desfășura întoarcerea adolescenților în sălile de clasă:

Elevii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” au urmat cursurile în unități modulare în curtea Școlii Gimnaziale „Sfântul Calinic”. Acum se vor întoarce în propriile lor săli de clasă la „Gheorghe Asachi”.

Elevii de la Școala Gimnazială „Sfântul Calinic” au fost mutați temporar la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”. Aceștia vor rămâne aici până la finalul anului școlar. În clădirea lor reabilitată se vor muta elevii de la Școala Profesională Tehnică pentru Turism și Alimentație „Gheorghe Airinei”, a cărei școală este afectată de riscul seismic și necesită reconstrucție.

Elevii de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sfânta Maria” au învățat în unități modulare în curtea școlii. Acum se vor întoarce în propriile lor săli de clasă.

Elevii de la Colegiul Tehnic „Petru Maior” au urmat cursurile în clădirea Școlii 169 și se vor întoarce acum în propriile lor săli de clasă.

Elevii de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” au învățat în unități modulare în curtea școlii și acum se vor întoarce în propriile lor săli de clasă.

Vezi si alte articole...