sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Au fost finalizate trei lucrări de supraînălțare a unor intersecții din Sectorul

Din OrasAu fost finalizate trei lucrări de supraînălțare a unor intersecții din Sectorul


Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a comunicat pe pagina sa de Facebook că au fost efectuate lucrări de supraînălțare a trei intersecții situate în proximitatea școlilor și liceelor. Aceste intersecții sunt:

  1. Barbu Delavrancea – Docenților
  2. Barbu Delavrancea – Arhitect Ion Mincu
  3. 16 Februarie – Propășirii

Primăria Sectorului 1 a realizat aceste lucrări cu scopul de a reduce numărul de accidente rutiere și de a descuraja comportamentul nesăbuit la volan, așa cum a menționat primarul.

Sunt măsuri concrete pe care le-am luat pentru a reduce accidentele rutiere și a stopa teribilismul la volan. Am început cu un proiect pilot pe care l-am transformat în cel mai mare Plan de siguranță rutieră de la nivelul Capitalei: sute de limitatoare de viteză, zeci de intersecții și treceri de pietoni supraînălțate, mii de stâlpi de protecție și zeci de metri de garduri în jurul școlilor.


Clotilde Armand a precizat că solicitările pentru amenajare au fost făcute de către locuitorii sectorului.

Acestea sunt rezultate vizibile pe care le vedeți în Sectorul 1. Salut spiritul civic al mai multor comunități care ne-au trimis solicitări de a amenaja astfel de construcții pentru a limita viteza, iar o mare parte din ele le-am implementat deja. Erau locuri unde se desfășurau adevărate curse de mașini, iar viața pietonilor era pusă în pericol.


Primarul a menționat că procesul de securizare a străzilor din Sectorul 1 continuă. Ea a anunțat că Strada Bujorului este în curs de asfaltare, fiind unul dintre drumurile de pământ care necesită modernizare urgentă. Cu toate acestea, a apărut o problemă legată de construcția unui trotuar îngust în jurul copacilor.

Copacii erau deja prezenți în zonă, iar lucrătorii au început să asfalteze și să construiască trotuarul în jurul lor. Această situație a determinat Asociația „Vrem Schimbare” să tragă un semnal de alarmă public pe Facebook, evidențiind că acest trotuar este impracticabil pentru persoanele cu dizabilități sau pentru mămici.

Clotilde Armand ne anunță ca Primăria Sectorului 1 lucrează intens pentru a amenaja trotuare pe strada Bujorului din Sectorul 1.
Aveți trotuarele in imagine:
Cum s-ar deplasa o persoană cu dizabilități pe acest trotuar?
Dar părinții cu cărucior cu copil?

Vezi si alte articole...