sâmbătă, iunie 15, 2024

Au fost începute lucrările de reparații la pasajele pietonale din zona Obor

Din OrasAu fost începute lucrările de reparații la pasajele pietonale din zona Obor

Primăria Sectorului 2 a anunțat că au început lucrările de reparații la pasajele pietonale din zona Obor. În prezent, echipele de muncitori intervin pe partea cu Calea Moșilor, în apropiere de rond.

Pasajele pietonale din zona Obor nu au mai fost reparate de zeci de ani, ceea ce reprezintă un risc pentru siguranța utilizatorilor. Pentru a remedia această situație, PS2 a inițiat un proiect de reparații.

„De peste 20 de ani aceste pasaje pietonale nu au mai fost reparate temeinic. Au beneficiat doar de renovări superficiale. Pentru siguranța oamenilor este însă necesar să intervenim riguros”.

Astfel, în prezent, lucrările sunt în plină desfășurare, iar administrația publică a oferit informații despre stadiul acestora. Intervenția are loc pe partea cu Calea Moșilor, iar prima etapă vizează eliminarea infiltrațiilor de apă pentru a permite lucrările subterane. Pentru aceasta, echipele de muncitori efectuează decopertarea unui planșeu de la suprafață, locul de unde provin aceste infiltrații. După decopertare: se va refăcut hidroizolația, se va instala un sistem de drenaj pentru redirecționarea apei către canal.

Primăria Sectorului 2 a detaliat și pașii următori pentru reparația pasajelor. Astfel, după finalizarea lucrărilor la suprafață, urmează: înlocuirea instalațiilor electrice subterane, refacerea tavanului, refacerea pereților, refacerea pardoselii, schimbarea copertinelor de la exterior.

Administrația publică a transmis:

„Investiția este esențială atât pentru siguranța oamenilor, cât și pentru a reda funcționalitatea, confortul și estetica acestor două pasaje intens circulate”.

Zilnic, un număr impresionant de locuitori din București utilizează pasajele pietonale din zona Obor. Aceste treceri sunt folosite nu doar pentru traversarea arterelor principale, ci și pentru a ajunge la stațiile mijloacelor de transport în comun din apropiere.

Vezi si alte articole...