miercuri, februarie 28, 2024

Au fost schimbate cazanele de încâlzire a apei și mai multe instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu”, a anunțat Clotilde Armand

Din OrasAu fost schimbate cazanele de încâlzire a apei și mai multe instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu”, a anunțat Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că Bazinul „Tolea Grințescu” din Floreasca a fost modernizat. Au fost schimbate cazanele de încălzire a apei și mai multe instalații esențiale, iar vestiarele și dușurile au fost reparate și modernizate.

De asemenea, primarul a anunțat că urmează să fie selectată o firmă care să se ocupe de gestionarea celor două bazine de înot semiolimpice de la Școala nr. 178 și Școala „Sf. Nicolae”.

„Au fost schimbate cazanele de încălzire a apei și mai multe instalații esențiale de la Bazinul „Tolea Grințescu” (Floreasca). Fostele echipamente erau vechi din 2007, își depășiseră cu mult durata de viață, și au cedat fizic anul trecut”, a transmis Primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Cazanele noi de la Bazinul „Tolea Grințescu” din Floreasca sunt mult mai performante decât cele vechi. Ele folosesc o nouă tehnologie și au un consum redus de gaz. De asemenea, au fost reparate și modernizate și toate dușurile și vestiarele de la bazin.

Lucrările au fost finanțate de Primăria Sectorului 1, în baza unui protocol încheiat cu Federația Română de Polo. Pentru redeschiderea bazinului, Primăria Sectorului 1 a alocat din bugetul local 925.000 de lei.

În baza aceluiași protocol, toți elevii care învață în școlile și liceele din Sectorul 1 vor beneficia gratuit de cursuri de înot la Bazinul „Tolea Grințescu”. Copiii vor urma cursurile de înot sub îndrumarea unui instructor calificat pus la dispoziție de Federația Română de Polo.

Orarul cursurilor de înot urmează să fie stabilit, a spus Clotilde Armand:

„Urmează să stabilim cu reprezentanții federației un orar pentru aceste cursuri, astfel încât să nu fie perturbate antrenamentele și competițiile sportive. Totodată, urmează să stabilim un orar în care bazinul să poată fi folosit și de către ceilalți cetățeni ai Sectorului 1 care doresc să practice înotul”.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că urmează să fie selectată o firmă care să se ocupe de gestionarea celor două bazine de înot semiolimpice de la Școala Gimnazială nr. 178 și de la Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”.

„Deschiderea acestor bazine a fost mult întârziată de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1 care a adoptat abia în decembrie 2023 Regulamentul pentru accesul, organizarea și funcționarea bazinelor de înot aflate în administrarea Sectorului 1 al Municipiului București după mai multe luni în care au refuzat să ia în dezbatere proiectul”.

Săptămâna trecută, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), a fost publicat anunțul de publicitate pentru selectarea unei firme care să se ocupe de gestionarea celor două bazine de înot semiolimpice din Sectorul 1. Ofertele pot fi depuse până la data de 29 ianuarie 2024, ora 10:00.

„De ce investim în înot? Este un sport care permite copiilor noștri să se dezvolte frumos și armonios. Prin aceste proiecte le oferim elevilor noștri o alternativă sănătoasă de a petrece timpul liber și de ce nu, sunt o modalitate prin care putem să descoperim campionii de mâine ai înotului românesc”, a concluzionat Clotilde Armand.

Vezi si alte articole...