miercuri, mai 29, 2024

Au început lucrările de instalare a unui sistem de irigații pe Șoseaua Pantelimon, în Sectorul 2 al Capitalei

Din OrasAu început lucrările de instalare a unui sistem de irigații pe Șoseaua Pantelimon, în Sectorul 2 al Capitalei

Primăria Sectorului 2 a demarat lucrările de instalare a unui sistem de irigații pe Șoseaua Pantelimon. Miercuri, 10 aprilie 2024, echipele din cadrul Administrației Domeniului Public au intervenit pe un segment de drum. În cursul acestei săptămâni, Administrația Domeniului Public Sectorul 2 va continua instalarea sistemului de irigații pe Șoseaua Pantelimon. Acesta va fi montat pe platbandele de pe această arteră, adică pe acele fâșii înguste de teren dintre trotuar și șosea, acolo unde se găsesc iarbă și copaci. Primăria Sectorului 2 a transmis:

„Readucem la viață spațiul verde din Sectorul 2, prin instalarea unor sisteme de irigații. Facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura comunității noastre un sector mai verde și mai respirabil”.

În cadrul ședinței din luni, 8 aprilie 2024, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat demararea procedurilor de expropriere pentru realizarea a trei grădini publice urbane în Sectorul 2 al Capitalei.

Aceste grădini sunt planificate să fie amenajate la următoarele adrese:

Strada Cumpenei nr. 6, cu o suprafață estimată de 1.079 mp (cost estimat: 1,9 milioane de lei);
Strada Periș nr. 6A, cu o suprafață estimată de 796 mp (cost estimat: 1,4 milioane de lei);
Strada Tușnad nr. 43, cu o suprafață estimată de 985 mp (cost estimat: 1,5 milioane de lei).

În plus, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, de asemenea, inițierea procedurilor de expropriere necesare pentru amenajarea Parcului Moroeni. Suma estimată necesară pentru compensațiile de expropriere este de 9,3 milioane de lei.

Vezi si alte articole...