luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Au început lucrările la Obiectivul 3 – Magistrala II Sud

Din OrasAu început lucrările la Obiectivul 3 – Magistrala II Sud

Primăria Capitalei anunță că au început lucrările la Obiectivul 3 – Magistrala II Sud, în cadrul cărora se modernizează 9 kilometri din rețeaua de termoficare. Furnizarea apei calde nu va fi afectată, deoarece se vor monta conducte provizorii.

Compania Municipală Energetica Servicii a demarat lucrările la Obiectivul 3 – Magistrala II Sud, care alimentează: 17 puncte termice, 89 blocuri de locuințe, 5.100 apartamente, două licee, Colegiul Național Iulia Hașdeu și Liceul Teoretic Ady Endre, Școala Gimnazială nr. 56. Obiectivul 3 – Magistrala II Sud furnizează agent termic în zonele următoare: Piața Iancului, Șoseaua Mihai Bravu, Bucur Obor, Ștefan cel Mare, Colentina, Aviației. Lucrările constau în înlocuirea conductelor vechi de peste 40 de ani cu altele noi, preizolate, dotate cu senzori de detecție a avariilor.

Furnizarea apei calde nu va fi afectată pe durata lucrărilor, iar conducerea Primăriei Capitalei anunță că vor fi instalate conducte provizorii. Obiectivul 3 – Magistrala II Sud face parte dintr-un proiect de reabilitare a 7 obiective din rețeaua de termoficare a Capitalei, având o lungime totală de aproximativ 63 km.

Proiectul este finanțat atât cu fonduri de la bugetul local, cât și cu fonduri nerambursabile obținute de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Autoritățile au informat că circulația este deviată sau restricționată parțial în mai multe zone din Capitală din cauza desfășurării anumitor lucrări la rețeaua de termoficare.

Aceste zone afectate includ Șoseaua Pantelimon, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Bulevardul Libertății și Șoseaua Mihai Bravu.

Vezi si alte articole...