miercuri, februarie 21, 2024

Au început lucrările pe străzile Vigoniei – Podul Giurgiului din Capitală

Din OrasAu început lucrările pe străzile Vigoniei – Podul Giurgiului din Capitală


În ultimii 30 de ani, o zonă semnificativă din Sectorul 5 a fost lăsată în paragină, însă acum se întâmplă o schimbare radicală. City managerul Sectorului 5 anunță că au început lucrările de reabilitare pe străzile Vigoniei și Podul Giurgiului. Rareș Hopincă a inițiat, de asemenea, consultările cu locuitorii bucureșteni din această zonă.

„Am început lucrările în Vigoniei – Podul Giurgiului. Schimbăm radical toată zona”, precizează Rareș Hopincă pe Facebook.

Pe data de vineri, 5 mai, city managerul Sectorului 5 a organizat prima rundă de consultări cu locuitorii bucureșteni care locuiesc în zona respectivă.

Ne-am consultat cu cetățenii și am prezentat planurile lucrărilor. Oamenii, pe bună dreptate, nu mai au răbdare. De aceea, am cerut constructorilor o mobilizare exemplară. Vreau să se vadă diferența, în teren, de la o săptămână la alta, zice sursa citată.

În zona Vigoniei – Podul Giurgiului, vor fi realizate următoarele lucrări:

  1. Refacerea spațiilor verzi și plantarea de tei în orice loc liber de un metru pătrat de teren.
  2. Amenajarea de noi locuri de parcare.
  3. Refacerea aleilor de intrare în blocuri și crearea de trotuare bine amenajate, urmând să fie asfaltate.
  4. Refacerea părculețului dintre blocuri.
  5. Demolarea tuturor construcțiilor improvizate amplasate pe spațiul public.

Luni, pe 15 mai, la 17:30, am convocat o întâlnire cu toate asociațiile de proprietari, pentru a întocmi, la toată lumea, documentația pentru reabilitarea termică. Anul acesta intenționăm să facem proiectarea și anul viitor, dacă ne ține Dumnezeu sănătoși, ne apucăm de lucrări, declară Hopincă.

City managerul Sectorului 5 își exprimă în prealabil scuze pentru disconfortul creat pe durata execuției lucrărilor, însă subliniază că, la finalizare, această zonă va beneficia de un aspect remarcabil, asemănător cu transformările din Dumbrava Nouă sau Sălaj.

Ne vedem pe șantier! Facem sectorul frumos. Spor la treabă și multă atenție colegilor!, a concluzionat city managerul Sectorului 5.

Vezi si alte articole...