sâmbătă, februarie 24, 2024

Au intrat în vigoare noi tarife pentru parcarea subterană „Decebal”, a anunțat Primăria Sectorului 3

Din OrasAu intrat în vigoare noi tarife pentru parcarea subterană „Decebal”, a anunțat Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 informează că au fost implementate noi tarife pentru parcarea subterană „Decebal”. Utilizatorii locurilor de parcare de reședință aflate în subsolul 2 al parcării subterane „Decebal” din Sectorul 3 vor plăti, începând cu data de 1 ianuarie 2024, un tarif anual modificat.

Iată detalii din comunicatul transmis de PS3 și preluat de Agerpres:

„Consiliul Local al Sectorului 3 a adus modificări, prin Hotărârea nr. 629/19.12.2023, Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată și a spațiilor edificate în parcarea subterană Decebal, altele decât cele cu destinația de parcare, aprobat prin HCLS3 nr. 24/24.02.2022.

Conform actului normativ, tariful de parcare anual include TVA și se impune din prima zi a anului calendaristic sau la data emiterii autorizației de parcare”.

Acestea sunt tarifele aplicate utilizatorilor locurilor de parcare care tranzitează parcarea subterană „Decebal”, inclusiv valorile abonamentelor lunare și anuale:

  • 3 lei inclusiv TVA/oră (pentru un interval de 1-8 ore);
  • 24 de lei inclusiv TVA/zi (pentru 24 de ore);
  • 100 de lei inclusiv TVA/lună (pentru o lună);
  • 1.000 de lei inclusiv TVA/an (pentru un an).

Pentru primele opt ore, costul este de 3 lei/oră, iar începând cu a noua oră, tariful se va bloca la suma de 24 de lei până la expirarea celor 24 de ore, devenind abonament de o zi. Tarifarea se reia după expirarea celor 24 de ore, iar costul de parcare orar nu poate fi fracționat.

La intrarea în parcarea subterană, vizitatorului i se emite un tichet cu tarifare/oră. Acesta dispune de 30 de minute pentru achiziționarea unuia dintre abonamente de la automatul de plată, fără achitarea contravalorii pentru primele 30 de minute. În caz contrar, solicitantul abonamentului trebuie să plătească contravaloarea primului tichet, după care poate achiziționa unul dintre abonamente.

Sistemul de plată, tarifele și regulile aplicabile pot fi consultate Aici. Parcarea subterană „Decebal”, inaugurată în 2021, este prima din țară amplasată sub un bulevard și dispune de 718 locuri de parcare, jumătate fiind destinate rezidenților și jumătate vizitatorilor.

Vezi si alte articole...