sâmbătă, iunie 15, 2024

Autorităţile din Crimeea, numite de Rusia, vor să vândă circa 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una care aparţine preşedintelui ucrainean Zelenski

EconomieAutorităţile din Crimeea, numite de Rusia, vor să vândă circa 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una care aparţine preşedintelui ucrainean Zelenski

Vladimir Konstantinov, preşedintele Parlamentului din Crimeea, a declarat că proprietăţile naţionalizate vor fi vândute ”în curând” şi că autorităţile au organizat primele opt licitaţii pentru proprietăţile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vânzare s-au ridicat la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a declarat Konstantinov pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat în februarie că au naţionalizat aproximativ 500 de proprietăţi în Crimeea, inclusiv unele aparţinând unor politicieni şi personalităţi ucrainene de rang înalt.

Crimeea, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula din Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia sa pe scară largă în Ucraina.

 

Vezi si alte articole...