duminică, februarie 25, 2024

Autorităţile turce au semnalat celor din România că sute de şoferi de TIR turci sunt blocaţi în Vama Siret, pe partea ucraineană, din cauza protestelor din România

EconomieAutorităţile turce au semnalat celor din România că sute de şoferi de TIR turci sunt blocaţi în Vama Siret, pe partea ucraineană, din cauza protestelor din România

”E vorba de o situaţie apărută la Siret, unde, mi-a fost semnalat de către ambasadorul turc în România, sunt câteva sute de camioane turceşti pe partea ucraineană, turceşti, repet, care fiind blocată vama nu pot să tranziteze. S-a semnalat situaţia că au rămas fără apă, fără mâncare”, a afirmat Sorin Grindeanu, vineri seară, la Antena 3. 

 

El a precizat că situaţia a fost adusă şi la cunoştinţa altor membri ai Guvernului României.

 

Întrebat dacă este vorba despre camioane care transportă cereale din Ucraina, Grindeanu a răspuns că nu poate preciza cu ce sunt încărcate camioanele.

 

În ultimele zile, inclusiv vineri seară, traficul în punctul de trecere a frontierei Siret din judeţul Suceava a fost perturbat din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor care au mers pe drumul care duce către vamă cu zeci de tractoare, camioane şi alte autovehicule.

Vezi si alte articole...